Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PLAĆEN JE 65 MILIJUNA

Jedan od rijetkih Kloppovih promašaja se vratio u Njemačku

Naby Keita napustit će Liverpool kao slobodan igrač.

Divock Origi, Naby Keita, Sadio Mane i Ibrahima Konate (Foto: Afp)

Pet godina nakon što je u bogatom transferu došao iz RB Leipziga, Naby Keita napušta Liverpool. 65 milijuna eura plaćeni veznjak odlazi nakon što nije opravdao očekivanja te je tako ostao jedan od rijetkih skupom plaćenih nogometaša s kojima Jürgen Klopp nije pogodio.

Kao slobodan nogometaš ovaj će se 28-godišnjak vratiti tamo gdje se probio, u njemačku Bundesligu. Njegov novi klub bit će Werder Bremen.

Ozljede nisu dozvolile da ostvari očekivano

Najveći problem Keite u Liverpoolu bile su ozljede, a u trenucima kad je uspijevao uhvatiti formu je znao potvrditi svoje velike nogometne kvalitete. Nažalost, u pet sezona takvih je sezona bilo premalo.

Ukupno je za Redse odigrao 129 utakmica, upisavši 11 pogodaka i sedam asistencija. Najviše u sezoni 2021./22, kad ih je odigrao ukupno 40.

Netom završene sezone su ga ozljeda mučile najviše dosad te je nastupio u samo 13 utakmica, od čega osam u Premier ligi, dok u Ligi prvaka nije ni zaigrao. Ukupno tek 486 minuta.

Još uvijek je to igrač u najboljim godinama i ako ga zdravlje posluži bi mogao ponovno pružiti partije na razini kakve su ga do velikog transfera i dovele.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider