Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A mogao je uživati

Jedan od najvećih gubitnika ikad: Dvije momčadi i pet mjeseci mizerije u Realu

U prvom El Clasicu u desetljeću bez Ronalda i Messija, trener Reala Julen Lopetegui suočava se s utakmicom u kojoj ne smije pogriješiti.

Julen Lopetegui (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lopeteguijev problem nije taj što ima jedan od najprestižnijih poslova u nogometu, iako bi ga mogao izgubiti već sljedeći tjedan. Naime, Real se nalazi na sedmom mjestu Primere s četiri prvenstvene utakmice u nizu bez pobjede.

Problem je taj što je do prije pet mjeseci sjedio na klupi španjolske reprezentacije koja je izašla iz krize i bila jedan od kandidata za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji. Sve što je morao činiti je bilo držati stroj u pokretu i mogao je sve. Međutim, Real je došao s ponudom koju nije mogao odbiti.

Kako je pregovarao s Madridom u tajnosti, Španjolski nogometni savez nije imao drugog izbora nego ga otpustiti te je spakirao svoju prtljagu i odletio iz Rusije nekoliko dana prije početka prvenstva.

''Jučer je bio najgori dan u mom životu od smrti moje majke. Ali danas je najsretniji dan mog života'', rekao je na predstavljanju u Madridu.

Sve se i dalje moglo rasplesti dobro za Lopeteguija sve dok je Real bio uspješan. No trenutno puno toga nije u redu, a pred vratima je El Clasico.

Lopetegui putuje u Barcelonu u trenucima dok mu se trese stolica. Čak se više ne razgovara o tome treba li otići, nego kad će se dogoditi jedan od najbolnijih padova koje je španjolski nogomet vidio.

Usred tog uragana Lopetegui se trudi zadržati hrabar stav, no teško se oteti dojmu da se nalazi pred otkazom koji će ga koštati drugog gubitka jednog od najvrjednijih poslova u svijetu nogometa u roku od šest mjeseci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider