Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevažno, a važno

Jedan od najčudnijih derbija u povijesti: Mamić se vratio ''cipelariti'' dotučenog Hajduka

Večeras se na Maksimiru igra derbi između Dinama i Hajduka u vrlo čudnim okolnostima.

Dinamo - Hajduk (Foto: GOL.hr)

Na večerašnjem derbiju Dinamo – Hajduk (21.05) prisustvovat će najviše 5970 navijača. Nije to naša precizna procjena već toliko će zbog epidemioloških mjera smjeti primiti Maksimir navijača. Uz sve to, istočna tribina je zatvorena jer je ruševna nakon potresa, a isto se sumnja i za južnu pa je i ona zatvorena.

Tako će Torcida po drugi puta otkad je HNL-a za goste navijati na zapadnoj tribini. Prvi puta to se dogodilo krajem 90-ih zbog rušenja stare sjeverne tribine gdje je tih godina bila smještena Torcida, a sada je krivac potres ili točnije derutno stanje maksimirskog stadiona na kojem će se tako derbi gledati sa sjeverne i zapadne tribine.

gol expired Brozović u skupom Rolls Royceu pijan prošao kroz crveno i ostao bez vozačke divider

Tristotinjak pripadnika Torcide na zapadnoj tribini ujedno je i veliki sigurnosni rizik. Navijači Hajduka proživljavaju još jednu, tko zna koju posljednjih desetak godina, noćnu moru pa se nadamo da nezadovoljstvo mogućim novim neuspjehom protiv Dinama neće rješavati, na primjer, bacanjem baklji prema nekome na zapadnoj tribini ili samom terenu.

Mamić se vratio pred omiljenu mušteriju

A u Dinamu spremaju scenarij kojim bi razočarali gostujuće navijače. Igor Jovićević ekspresno je maknut nakon loših igara i poraza u Rijeci i brat Zoran se opet vratio na klupu Dinama baš pred Hajduk kojeg je toliko puta pobijedio. Baš kao i njegovog aktualnog trenera Tudora koji je Mamiću tek jednom uspio izvući remi.

Hajduka je pak u katastrofalnoj formi, a to znaju svi osim možda Igora Tudora. Hajduk je na podu, a Mamić se posljednji ubacio u veliku skupinu njih koja ga želi ''cipelariti'' dok je na podu. Hoće li se Dinamo nakon groznih igara pod Jovićevićem napokon ''istresti'' na nekome, eto baš na najvećem rivalu, to je ono čemu se nadaju na Maksimiru.

gol expired Oprostio se legendarni Mile: Nije uspio u Hrvatskoj, ali zato je postao zvijezda u Engleskoj divider

Nevažna utakmica koja će nekim puno značiti

Ni jednima ni drugima rezultatski ova utakmica ne znači ništa. Hajduk nakon kiksa Gorice više ne može ispustiti peto mjesto i posljednji vlak za Europu, ali moguće iznenađenje, ili bolje rečeno senzacija na Maksimiru protiv Dinama, možda bi barem malo smirilo navijačko nezadovoljstvo.

Mamić bi pobjedom pak potvrdio stav uprave kluba kako je upravo on pravi čovjek za novi napad na Ligu prvaka, naravno ukoliko se ne postigne dogovor s Matjažom Kekom.

Ismajli i Hamza Barry najviše će nedostajati Tudoru u sastavljanju prvih 11 kojih je kod njega sve teže pogoditi, dok će zbilja zanimljivo vidjeti kakvih će prvih 11 složiti Mamić te hoće li poput Jovićevića neuspješno u izlog gurati mlade igrače.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider