Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Protutnjali Šubićevcem

Jedan od najbržih golova u povijesti HNL-a: Slaven Belupo zabio u 16. sekundi!

Prva utakmica 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je na Šubićevcu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 13. kola HNL-a na Šubićevcu je Slaven Belupo kao gost s 3:0 svladao Šibeniku.

Susret je obilježio prvi pogodak koji je postignut već u 16. sekundi, a strijelac je bio Karlo Lulić. Domaćini su izveli početni udarac, ali gosti su im brzo uzeli loptu i onda je došla do kamerunskog napadača Francka Etoundija je dao na desnu stranu za Lulića koji je iskosa opalio i matirao šibenskog vratara Nediljka Labrovića.

Na isteku pola sata igre imali su Šibenčani odličnu priliku za izjednačenje, Deni Jurić je bio jedan na jedan sa Ivanom Filipovićem, ali je vratar Farmaceuta zaustavio njegov pokušaj i spriječio poravnanje.

Koprivnički napadači glavom potvrdili pobjedu

Tri minute kasnije Etoundi je bio najviši u skoku nakon kornera i Koprivničanci su stekli dva pogotka prednosti.

Konačan rezultat postavio je njemački ofenzivac Törles Knöll koji je glavom pogodio u 81. minuti nakon što ga je lijepo uposlio Ivan Krstanović.

Slaven Belupo je ovom pobjedom, desetom za trenera Tomislava Stipića na klupi koprivničke momčadi, došao do 14 bodova i preskočio je Šibenik zasjevši na šesto mjesto prvenstvene ljestvice, dok su Šibenčani s bodom manje i utakmicom više na sedmoj poziciji. Vodeći Dinamo ima 26 bodova iz 11 nastupa, a isti broj bodova, ali iz 12 utakmica, ima drugoplasirani Osijek. Treća je Gorica sa 22 boda iz deset utakmica, a Hajduk je četvrti sa 17 bodova osvojenih u 11 nastupa.

Još tri utakmice ovog vikenda

Od osmog do desetog mjesta su tri momčadi sa po osam bodova, Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961, ali Puljani imaju jednu utakmicu manje.

U subotu će Istra 1961 gostovati kod Varaždina (15:00), a Gorica je domaćin Lokomotivi (17:05), dok će u nedjelju Rijeka ugostiti Osijek (17:05). Najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, koji je trebao biti odigran u nedjelju na Maksimiru, odgođen je na zahtjev Zagrepčana.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider