Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ironični Nijemac

Jedan od najboljih trenera svijeta popljuvao Ligu nacija: ''Najbesmislenije natjecanje ikad''

Jürgen Klopp nema baš dobro mišljenje o novom UEFA-inom natjecanju Ligi nacija.

Jürgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''UEFA-ina Liga nacija je najbesmislenije natjecanje trenutno u svijetu nogometa, pogotovu jer najbolji igrači nisu imali ljetni odmor zbog Svjetskog prvenstva u Rusiji'', kazao je trener Livepoola Jürgen Klopp te nastavio:

"Eto, moji igrači su morali još jednom otići jer igraju Ligu nacija, najbesmislenije nogometno natjecanje ikad. Mogu se samo moliti da se vrate zdravi da mogu igrati lagane utakmice u Premierligi i Ligi prvaka", bio je ironičan Nijemac nakon što je Liverpool u velikom engleskom derbiju u nedjelju odigrao 0-0 s Manchester Cityem. Bila je to sedma utakmica Redsa u samo 23 dana.

"Morate igračima radi njihova zdravlja omogućiti odmor preko ljeta. Recimo, Jordan Henderson u cijeloj godini nije imao trening ili utakmice ravno dva tjedna, što je besmisleno. Naravno, morate pustiti igrače zbog reprezentativnih obveza, ali Liga nacija je potpuni promašaj. Ja iskreno i ne znam kako su složili taj format, znam samo da je nekakvo finale u lipnju sljedeće godine. Kao da to nije dosta uz kvalifikacije za Euro. Igrači nisu roboti", izjavio je Klopp.

Liga nacija je novo UEFA-ino natjecanje koje kao konačnu nagradu nudi prolazak na Euro za četiri reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider