Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
NEKO NOVO VRIJEME

Je li ovo znak Messijevog odlaska s vrha? Ovako nešto nije se dogodilo 17 godina!

Ime Lionela Messija nije se našlo među 30 nogometaša nominiranih za Zlatnu loptu France Footballa.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Popis 30 nogometaša nominiranih za Ballon d'or uvijek je zanimljivo promotriti. Iako znamo da toliko nominacija nije potrebno, budući da je jasno kako se broj ozbiljnih kandidata za nagradu može nabrojati na prste jedne ruke, taj popis otkriva neke aktualnosti u svjetskom nogometu.

Iz njega jasno možemo zaključiti koji to nogometaši rastu u očima sportskih novinara, ali i javnosti te koji polako sa samog vrha nestaju. To su oni čije se ime ne nađe na tom popisu, a ove godine takav je i jedan od najvećih ikad.

16 nominacija i 7 nagrada

Naime, među 30 nominiranih ove godine nema Lionela Messija, i ti po prvi put od 2005. godine. Ukratko, Messi je do sada nominiran 16 puta, od čega je sedam puta kući otišao s najvrjednijim nogometnim individualnim priznanjem.

Ovo je još zanimljive ako uzmemo u obzir da je Messi istu nagradu prošle godine osvojio, no očito njegovi nastupi u dresu Paris Saint-Germaina nisu zadovoljili one zadužene za nominacije.

Ipak, izostavljanje prošlogodišnjeg dobitnika nije nešto šokantno, budući da se isto dogodilo dobitniku nagrade 2018. godine, Luki Modriću, koji godinu kasnije nije našao svoje mjesto među 30. No, ove godine ponovno je tamo, kao jedini nogometaš uz Cristiana Ronalda koji je nagradu već osvajao.

Naravno da je ovo sve odmah dovelo do toga da se krenulo govoriti o laganom kretanju prema kraju Messijeve karijere, unatoč tome što njegove brojke nikako nisu loše. U 34 prošlosezonska nastupa upisao je 11 pogodaka i 15 asistencija, no očito da nešto slabija kvaliteta francuske lige ima utjecaja na gore navedeno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider