Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maska, boce i reuglator

Je li ovo Modrić ili Bane iz Batmana? Pogledajte treninge Reala kod Ancelottijevog genijalca, izgledaju kao ronioci na suhom

Ancelottijev novi pomoćnik uvodi revoluciju na pripreme Reala, cilj je kopirati uvjete koje inače imaju na pripremama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi pomoćnik Carla Ancelottija, stručnjak za kondicijsku pripremu Antonio Pintus kojeg ljetos doveo iz Intera, nastavlja uvoditi svoju revoluciju u treninge na pripremama Real Madrida.

Igrači kraljevskog kluba, među kojima je i hrvatski kapetan Luka Modrić, započeli su kondicijske pripreme za sljedeću sezonu, a ovaj tjedan bit će im osobito naporan jer je jedna od Pintusovih metoda i trening s posebnim maskama.

Ronioci na suhom

Igrači Kraljevskog kluba izgledali su kao ronioci na suhom s maskama na licu, spremnicima na leđima i ventilima koji reguliraju protok zraka.

Cilj je simulirati visinski trening, zbog kojeg se momčadi inače pripremaju u planinama i na visokim nadmorskim visinama, do kojih sad ne mogu zbog ograničenog putovanja radi pandemije COVID-a.

Više treninga, manje putovanja

Carlo Ancelotti očajnički želi poboljšati liječnički karton momčadi u sljedećoj sezoni i Pintusove metode trebale bi ih držati bolje pripremljenima na individualnoj, ali i kolektivnoj razini.

Pintus je odlučio povećati broj treninga i vrijeme potrošeno na putovanje svesti na minimum, a igrači su na cjelodnevnom boravku u kampu Valdebebas.

Real će pripremno razdoblje okončati utakmicom protiv Milana u nedjelju.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider