Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Detalj koji je odlučio derbi italije

Je li vratar Napolija zaslužio crveni karton ili je Cristiano Ronaldo to sjajno odglumio?

Nakon crvenog kartona koji je Alex Meret dobio za start na Cristiana Ronalda u talijanskom derbiju Napolija i Juventusa na društvenim mrežama pokrenula se velika rasprava.

Meret starta na Ronalda (Screenshot)

Juventus je slavio u velikom talijanskom derbiju i otišao na gotovo sigurno nedostižnih 16 bodova prednosti u odnosu na Napoli u utrci za naslov prvaka Italije. Juve je slavio u gostima s 2:1, a puno se nakon susreta pričalo o crvenom kartonu Napolijeva vratara Alexa Mereta, kojeg je iznudio Cristiano Ronaldo.

Detalj koji je odlučio pobjednika

Portugalac je presjekao jednu loše vraćenu loptu igrača Napolija prema svom kaznenom prostoru te je ispred Mereta gurnuti je u stranu. Napolijev vratar klizećim je startom izvan šesnaesterca pokušao prvi doći do lopte, ali je zakasnio i njegova desna noga prošla je kroz obje Ronaldove noge.

Ni na usporenoj snimci ne može se sa stopostotnom sigurnošću vidjeti je li bilo kontakta, a po reakciji portugalskog reprezentativca, navodno ga je bilo, i to po lijevoj nozi.

Jedni smatraju da vratar nema što tražiti izvan svog šesnaesterca s takvim startom, dok pak drugi upiru prstom u Ronalda i optužuju ga za simuliranje.

Sudac nije koristio VAR

Zanimljivo, iako u Italiji postoji VAR, sudac ga nije odlučio koristiti u ovoj situaciji, već je odmah pokazao crveni karton Meretu. 

Je li direktni crveni karton opravdan u ovoj situaciji? Da nije otišao na stranu i poskočio u zrak, bi li Meret možda ozlijedio Ronalda? Nogometna javnost je podijeljena...

Nakon što je Napoli ostao s igračem manje, Juventus je zabio jedina dva gola na utakmici i na poluvremenu imao 2:0. Na početku nastavka bez igrača je ostao i Juve, Napoli je brzo uspio smanjiti, a Insigne je u 84. minuti imao i kazneni udarac za izjednačenje.

Napoli statistički uništio Juventus

Statistički gledano, Napoli je razbio Juventus. Imao je 62 posto posjeda lopte u svojim nogama, 13 udaraca prema golu u odnosu na četiri Juventusa te pet u okvir gola (Juvenuts 3). U drugom poluvremenu Juventus NIJEDNOM nije ni pokušao pucati prema golu, što dovoljno govori o tome koliko je Napoli s istim brojem igrača bio bolja momčad. 

Stoga se može reći da je odluka suca da pokaže izravni crveni karton odlučila pobjednika ovog dvoboja ili barem osjetno usmjerila meč u korist torinske momčadi. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider