Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obje sporne odluke

Je li Awaziem napravio prekršaj za prvi žuti karton? "Kontakta nije bilo, ali je to neoprezan start"

Sporni prekršaj Chidozieja Awaziema protiv Rijeke jedan je od repova Jadranskog derbija.

Nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu je puštena u eter, a naš nešto izmijenjeni voditeljski četverac kao i obično komentirao je najvažnije aktualnosti iz proteklog 11. kola Supersport HNL-a.

Jedan od ključnih detalja koji je obilježio protekli vikend bio je sporan trenutak Jadranskog derbija.

Sudačka analiza ocijenila je kako je sudac Pajač pogriješio na okršaju Rijeke i Hajduka te da je Chidozie Awaziem, koji je na kraju ispao jedini strrijelac, trebao biti isključen.

U situaciji kada je već imao žuti karton povukao je igrača na pod, a Pajač je dosudio tek prekršaj.

No također mnogi smatraju kako start u kojem je dobio prvi žuti karton uopće nije bio prekršaj. Kontakta nije bilo kao ni izbjegavanja istog od strane suparničkog igrača.

"Gledao sam utakmicu, ali zbog kćerkice od godinu i pol dana teško mogu pomno pratiti utakmice. Pokušali smo pregledati snimke uoči snimanja podcasta, ali nismo našli kadar koji točno otkriva je li prvi karton trebao biti prekršaj. Vidi se ulazak u škare i nemogućnost dolaska do lopte, nije bilo kontakta, ali ne mora doći do njega da bude karton. To se zove neoprezan start. Pitanje je je li to karton, ali mi se više čini kao da jest, nego da nije“, smatra Milan Stjelja.

Više saznajte u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider