Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije stvar pritiska

Legenda Liverpoola javno rekla ono o čemu svi pričaju: Igrači i Klopp moraju se zamisliti

Jamie Carragher kritizirao je nedavna izdanja Liverpoola, od igrača do trenera.

Jurgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liverpool je u posljednja dva kola imao priliku pobjeći Manchester Cityju na velikih sedam bodova razlike, no ne samo da nisu iskoristili neočekivani poraz aktualnih prvaka u Newcastleu nego su uspjeli i prosuti pet bodova prednosti koje su imali do tada.

Dva uzastopna remija s Leicesterom i West Hamom otopila su tu prednost na svega tri boda.

''Imamo 62 boda, izgubili smo samo jednu utakmicu u prvenstvu, ali vidim vam lica, vi nas već žalite. Ne trebate jer mi smo dobro'', rekao je Klopp novinarima nakon utakmice.

Klopp ne misli da je njegova momčad pukla pod pritiskom, a možda je u pravu iako mu to baš i ne ide u korist. Liverpool jednostavno igra lošije nekoliko tjedana. U posljednjih je šest utakmica pobijedio u samo dvije, i to jedva 1:0 kod Brightona i u golijadi na Anfieldu protiv Crystal Palacea.

Nešto ne štima i u obrani i u napadu. Legenda Redsa s 508 utakmica u dresu Liverpoola Jamie Carragher, kao analitičar Skya detektirao je razloge loših rezultata vodeće momčadi Premierlige.

''Bila je to stvarno loša predstava. Mislim da nije stvar u pritisku, jednostavno je na terenu bilo previše igrača koji slabo igraju.''

Naby Keita kod West Hama je pokušao nešto kreirati, imao je nekoliko lijepih prodora, ali je prodao dosta lopti.

''Klub je na njega potrošio velik novca, ali on stalno gubi lopte. Firmino ne sliči na sebe, kao ni Salah. Ovo nije Liverpool koji smo gledali posljednjih mjeseci.''

Uvjerljivo najgori igrač Redsa kod West Hama bio je Roberto Firmino, koji nije mogao točno dodati niti jednu loptu. Problema Klopp ima i u obrani gdje Milner mora krpati poziciju desnog bočnog zbog ozljede Alexandera-Arnolda.

''Napravio je veliku grešku pustivši Clynea na posudbu. To jednostavno ne razumijem'', kritičan je bio Carra.

Klopp je primio novu lošu vijest u ponedjeljak. Joe Gomez izbivat će s terena duže nego što se mislilo, a još uvijek nije fit Dejan Lovren. Virgil van Dyke igrao je nakon nekoliko dana temperature, a stupa obrane zbog kartona neće biti u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna sljedećeg tjedna.

Za vikend Liverpool jednostavno mora slaviti protiv Bournemoutha, a onda će Klopp imati deset dana da mobilizira snage za teške okršaje protiv Bayerna, Manchester Uniteda i Evertona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider