Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UŠAO NA MALA VRATA

Golčina Hrvata iz Ajaxa obilazi Europu: Sijevaju komplimenti, a njegova izjava sve je nasmijala

Jakov Medić oduševio je navijače Ajaxa već u prvom nastupu.

Jakov Medić (Foto: Afp)

Ovog je vikenda krenula većina najjačih europskih nogometnih liga, a možda najbolji pogodak cijelog tog početka nogometne sezone zabio je Hrvat Jakov Medić koji je tek nedavno potpisao za slavni Ajax.

Visoki stoper stigao je iz njemačkog St. Paulija kao jedan od najbolje braniča njemačke druge lige u trenutku kada se u kontekstu dolazaka u Ajax spominjao hrvatski reprezentativac Josip Šutalo kojeg Dinamo još ne želi prodati dok traje borba za Ligu prvaka.

Čekali Šutala, u trans ih bacio Medić

Dok Ajax čeka Šutala, oduševio ih je u debiju u nizozemskoj ligi 24-godišnji Zagrepčanin u 4:1 pobjedi protiv Herculesa. Bio je to prvi pogodak Ajaxa u prvenstvu i pamtit će se još dugo. Medić je rasparao mrežu s 30-ak metara i to je gol koji su mnogi pogledali više puta.

Na Johan Cruyff Areni nastala je ludnica. Bio je to pogodak debelo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, nekoliko minuta nakon gola gostiju koji su poveli također u sudačkoj nadoknadi.

''Nisam vidio ikoga slobodnog'', rekao je Medić nakon utakmice i mnoge nasmijao.

''Kada je lopta ušla nisam znao što se događa. Htio sam stisnuti ruku svim tim sretnim navijačima. Nevjerojatno. Mislim da imamo jako talentiranu momčad i ovo može biti odlična sezona'', poručio je Jakov.

Jakov Medić Jakov Medić (Foto: Afp)

Da nije impresionirao samo pogotkom, dokaz je i nagrada za igrača utakmice.

''Bio je sjajan, ali ne samo zbog tog pogotka. Zna da nije doveden ni kao prva zamjena za Jurriena Timbera (otišao u Arsenal op.a.), ali to ga nije zadovoljilo. Koristi svoju šansu i naporno trenira. Njega ne trebam motivirati'', rekao je nakon utakmice trenera Ajaxa, Maurice Steijn.

Velika nagrada nakon trnovitog puta

Hrvatski branič uspio se tako došuljati do velike scene nakon što je seniorski put započeo u Istri 1961. Potom je nakon Lučkog stigao u Vinogradar otkud je otišao u drugu momčad Nurnberga.

Sljedeća postaja bila je Wehen Wiesbaden te konačno St. Pauli, klub iz Hamnburga u kojem je igrama zaslužio brojne pohvale i transfer u bivšeg prvaka Europe.

Zovu ga u BiH

Medić je stigao u Amsterdam na mala vrata, ali je itekako glasno pokucao. Vidjet ćemo hoće li ga čuti možda i u domovini. Znamo kako ga zbog korijena iz Hercegovine nagovaraju da zaigra za BiH, ali je nekoliko puta poručio da njegovo srce kuca za Hrvatsku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider