Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivan popis

Jakobušić i Nikoličius napravili veliki posao: Evo kako su u godinu dana promijenili Hajduk

Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius odradili su tri odlična prijelazna roka u Hajduku.

Od Kalinića do Kalinića, od Lovre do Nikole - upravo tako može se sažeti kompletan Hajdukov prijelazni rok otkako konce u klubu vuku Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius.

Ukupno 16 pojačanja u proteklih godinu dana, a podijeliti ih možemo u tri etape. Sve je počelo prošle zime dovođenjem kvarteta Lovre Kalinić, Marco Fossati, Alexander Kačaniklić i naravno - Marko Livaja.

Novi kralj Hajduka je ostao, što je upravi dalo dodatan adut za ljetni mercato. Iz Osijeka stiže Josip Vuković, iz Hannovera Josip Elez. Obranu pojačava i Gergo Lovrencsics, napad Jan Mlakar, a vezni red Benficin Filip Krovinović.

Do kraja ljeta stižu i Fossati, Nikola Katić, Dario Melnjak i Danijel Subašić.

Treća, posljednja etapa, zaokružena je s još četiri igrača - na Poljud slijeću Ferro, Dino Mikanović, Lukas Grgić i kao šlag na tortu Nikola Kalinić.

"Igrači na papiru izgledaju dobro, ali prerano je govoriti, idemo korak po korak", naglašava sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Jakobušić: Nismo dužni i nismo uzeli kredit

Hajduk dovodi respektabilna pojačanja, no postavlja se pitanje kako čelnici Bijelih uspijevaju zatvoriti financijsku konstrukciju. Prema riječima uprave, plaće su redovite, a novi dugovi se ne generiraju. Nešto što u Hajduku godinama nije bio slučaj.

"Jesmo li se zadužili? Nismo. Jesmo li uzeli kredit? Nismo. Povećali smo vrijednost igračkog kadra s 19 na 40 milijuna eura. Taj dio nije upitan i on nas ne opterećuje. Ono što je bitno navijačima – hoćemo li poći u stečaj? Nećemo. Nismo 111 godina, nećemo ni idućih 111. Mi imamo vrijednost u igračima, mi smo fokusirani na teren, na stvaranje jakog Hajduka, na imena. Kako to postići? Na način na koji jedino možemo. Stara je poslovica: ako ih ne možeš uvjeriti – zbuni ih."

O konkretnim ciframa za Kalinića Jakobušić nije govorio, ali je istaknuo kako je većina pojačanja pristala doći u Hajduk unatoč puno bogatijim ponudama.

"S razlogom dolaze takvi igrači, s razlogom je došao Grgić, za Ferra bi mogli imati posebnu presicu… Mikanović, samo da znate što je odbio na dan potpisa ugovora. E, takvi igrači imaju onakvu energiju kakva se vidjela u Velikoj Gorici."

Mate Bilić: Hajduk je pokazao gard dovođenjem pojačanja

Ipak, kako kaže i sama uprava - i dalje smo četvrti, i dalje nismo ništa napravili. A jesu li napravili dobar posao, ističe bivši prvotimac Hajduka Mate Bilić, pokazat će samo i jedino sportski rezultat.

"Pokazao je gard dovođenjem ovih pojačanja, to je mač s dvije oštrice, zato šta Hajduk živi od prodaje igrača, od mladih igrača, mislim da su jako iskusna ekipa i s pravom mogu reći idemo po naslov, ali ja sam od onih koji ne pada u euforije."

Jer, daleko je kraj prvenstva. Novi Hajduk, satkan od pojačanja iz Benfice, Verone, Brightona, Aston Ville, svoju potvrdu prvenstveno treba na travnjaku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider