Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVAKAKO LAKŠE OKOLNOSTI

Jako dobre vijesti za Osječane, neće morati putovati na sjever Kazahstana

Nogometaši Osijeka ipak neće svoj europski ispit 21. srpnja odraditi u dalekom Petropavlovsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad su kuglice u Nyonu za drugu kvalifikacijsku rundu Konferencijske lige spojile Osijek i kazahstanski Kyzylzhar, svakako je među svima vezanima uz Osijek prošao osjećaj olakšanja što se već u prvom europskom ispitu ne mora na ozbiljnije ispite poput Lechie Gdansk ili Lillestroma, koji su bili među pet mogućih protivnika.

No, već pogled na zemljovid donio je svojevrsnu knedlu u grlo. Naime, Kyzylzhar dolazi iz Petropavloska, grada na samom sjeveru Kazahstana, devete države svijeta po površini. Gradu na 4500 km udaljenosti od Osijeka i ne baš najbolje prometne povezanosti.

Osijek ipak putuje u metropolu

Ipak, olakšanje se pojavilo vrlo brzo. Naime, prva utakmica ovog ogleda, planirana za 21. srpnja, igrat će se u glavnom gradu Kazahstana, Nur-Sultanu, na velikoj Astana Areni. To je ipak 500 kilometara bliže, no riječ je isto tako o izuzetno urbanijoj te bolje povezanoj sredini s ostatkom svijeta.

Naravno, to ne znači da se Osječani ne moraju dobro pripremiti. Proučiti protivnika, a onda i nešto ranije otputovati zbog vremenske razlike od četiri sata.

gol expired Bjelica najavio europski pohod: ''Detaljnije ćemo se informirati, imaju puno internacionalaca'' divider

"To je dosta veliki problem. I vremenska razlika od četiri sata i naporan, dugotrajni put. Trebamo dobro razmisliti, vjerojatno krenuti i dva dana ranije u odnosu na termin utakmice kako bismo se što bolje prilagodili i ušli u njihov ritam. Morat ćemo se na pravi način adaptirati na sve to kao i na teren s umjetnom travom koji nas očekuje na Astana Areni, kako bismo odradili kvalitetnu utakmicu", izjavio je trener Nenad Bjelica za službene klupske stranice.

Za kazahstanske klubove zapravo nije strano da europske susrete igraju na stadionima drugih klubova. Tako je Tobol ugostio Hajduk na Almaty stadionu koji inače pripada Kairatu. 

Astana Arena je prekrasan moderni stadion na kojem nastupa i nogometna reprezentacija Kazahstana, a već je putem europskih susreta ugostio i neke velike klubove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider