Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može li spasiti karijeru?

Veliki talent u silaznoj putanji: Tučnjava i crveni u susretu mladih momčadi

Nekad veliki talent danas nastupa za mladu momčad, a u zadnjoj utakmici ušao je u sukob s protivničkim igračima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jack Wilshere jedan je od najvećih talenata engleskog nogometa u posljednjih desetak godina, ako ne i više. Njegove tehničke mogućnosti su na iznadprosječnoj razini za engleskog nogometaša – opisivali su ga kao spoj ''španjolskog mozga i engleskog srca'', a svojevremeno je u utakmici svog Arsenala protiv Barcelone, čiji motor je tada bio Andres Iniesta u naponu snage, pokazao da se može ravnopravno nositi čak i s najboljim svjetskim veznjacima.

No, Wilshere je već godinama u silaznoj putanji: njegovu karijeru usporile su ozljede, ali i sklonost problemima i nesportskom životu te eksplozivni karakter. Posljednju osobinu demonstrirao je i na svom posljednjem nastupu za mladu momčad Arsenala u kojoj pokušava uhvatiti formu nakon povratka s posudbe u Bournemouthu, koju je završio frakturom noge u travnju.

25-godišnji veznjak je izgubio kompas nakon što ga je igrač Manchester Cityja Matthew Smith čvrstim startom srušio na travnjak. Najprije je odgurnuo Smitha koji se prilično teatralno bacio na pod, nakon čega dolazi do općeg meteža u kojem je bilo guranja i hvatanja.

Wilshere je izgledao spreman za okršaj s protivničkim braničem Tyrekeom Wilsonom, ali težu tučnjavu spriječili su suigrači. Sudac je obojici igrača pokazao crveni karton.

Wislhereu je ovo posljednja sezona ugovora s Arsenalom, a još nije poznato kada će dobiti priliku u prvoj momčadi. Arsene Wenger izjavio je da se i dalje nalazi u njegovim planovima, ali…

''Planiram ga ostaviti u klubu cijelu sezonu, a na kraju ćemo vidjeti. Ima talent za prvu momčad, ali mora vratiti konstantu i natjecateljsku formu'', rekao je Wenger.

No, upravo je to bio najveći problem za Wilsherea: u dvije sezone prije odlaska u Bournemouth u dresu Arsenala skupio je tek 27 nastupa u službenim utakmicama. Njegova je karijera, nažalost, u silaznoj putanji, a novi se uspon zasad ne nazire.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider