Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nadmašit će brata

Veliko priznanje za Hajdukova dragulja: Ugledni skaut proglasio ga potencijalom svjetske klase

Luka Vušković rođen je 2007. godine i u nadolazećoj sezoni možda će nastupati za juniore Hajduka, koji će svi biti tri-četiri godine stariji od njega.

Luka Vušković (Foto: Screenshot)

U moru talenata koji se oblikuju u omladinskim školama hrvatskih nogometnih klubova jedan od najpoznatijih svjetskih skauta za prepoznavanje budućih zvijezda - Jacek Kulig - posebnu pozornost posvetio je jednom klincu iz Hajdukove akademije.

Luka Vušković, mladić rođen 24. veljače 2007., označen je kao potencijal svjetske klase.

Vušković, koji je već sad visok 193 centimetra, brat je hrvatskog U-21 reprezentativca Marija, igrača njemačkog HSV-a. Poput starijeg brata, Luka također igra na poziciji stopera, a zbog svojih igračkih karakteristika može biti i zadnji vezni.

Kuligova stranica Football Talent Scout navela je jako puno Vuškovićevih vrlina.

"Kompletan, dominantan i elegantan stoper, on je savršena kombinacija onog klasičnog stopera i braniča koji zna igrati s loptom. Ima vrlo dobar omjer tjelesne mase, fizičke snage, izdržljivosti i prirodne kondicije, zbog čega se ugodno osjeća u duelima. Sposoban je igrati kao desni i lijevi stoper u obrambenoj liniji s četiri igrača, ima vrlo dobru koordinaciju i rad nogu za igrača njegove visine. Poznat je po svojem osjećaju za prostor i razumijevanju igre, vrlo sabrano djeluje u situacijama kad je pod pritiskom i voli širiti igru dalekometnim dijagonalama. Izrazito je dominantan u zraku, prijetnja protivničkim obranama u prekidima. Taktički je pronicljiv, a tehnički sposoban za igru u raznim sustavima. Zreo je za svoju dob i karizmatičan, ima predispozicije da u budućnosti bude kapetan. Precizan je izvođač jedanaesteraca", pohvale su koje se mogu pročitati na račun 15-godišnjeg Luke.

Luka Vušković ide stopama pradjeda, djeda, oca i brata

Govoreći o Vuškovićevim manama, u svojoj analizi napisali su: "Nema značajnijih slabosti."

Po svemu sudeći, Luka Vušković nastavit će obiteljsku tradiciju i raritetan slučaj u svijetu nogometa. Za seniorsku momčad Hajduka igrali su njegov pradjed, djed, otac Danijel i brat Mario, a za koju godinu gotovo će sigurno i Luka.

Što se tiče njegove bliže budućnosti, Luka ima pravo još dvije sezone nastupati za kadete Hajduka, ali ne treba se iznenaditi ako ove jeseni ili na proljeće dobije priliku i među juniorima Hajduka, u uzrastu gdje će mu suigrači biti mladići koji su tri-četiri godine stariji od njega.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider