Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi kola

Bjelica čeka kiks Dinama, Krznar tvrdi da se to neće dogoditi

Nakon remija u derbiju 30. kola Dinama i Osijeka, treneri obje momčadi dali isu zjave za novinare.

Nenad Bjelica - 1 (Foto: GOL.hr)

U derbiju 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige Osijek i Dinamo su odigrali 1:1 u Gradskom vrtu.

Poveli su gosti pogotkom Lovre Majera u 5. minuti susreta, a bod Osijeku donio je Ante Erceg pogotkom u 64. minuti susreta. U napetoj utakmici, Zebec je podijelio čak deset žutih kartona, a sudio je i jedanaesterac Dinamu. Međutim, nakon intervencije VAR-a poništio je prvotnu odluku.

"Da je bilo tko pobijedio, bilo bi nezasluženo"

Nakon susreta, prvi je pred novinare izašao trener Osijeka Nenad Bjelica koji je rekao da je ovo bio susret dvije najbolje hrvatske momčadi. Napominje kako je remi realan ishod utakmice. 

"Ovo su bile najbolje dvije hrvatske momčadi u najboljoj formi. Jako kvalitetna utakmica s obje strane, puno trke, borbe i šansi, ali rezultat je realan. Da je bilo tko pobijedio, bilo bi nezasluženo", rekao je Bjelica. 

Dodao je kako im je najviše problema radio Bruno Petković.

"Bili smo pasivni u sredini terena, a Petković nam je radio puno problema. Slabo smo komunicirali, osobito naši braniči. Dinamo ima kvalitetu da ti stvara probleme, izgledalo je kao da igramo pasivno, a zapravo smo trčali u prazno", dodao je Bjelica.

"Živi smo, čekamo kiks Dinama"

Njegova je momčad imala problema s igrom u sredini terena, ali u drugom poluvremenu su uspjeli to ispraviti. Dodao je kako su živi i da sada čekaju kiks Dinama.

"Teško je kontrolirati Dinamo jer su stalno mijenjali pozicije. Da smo bili malo agresivniji u sredini, bilo bi to bolje. Naši zadnji vezni igrači bili su prenisko i kad bismo uzeli loptu, opet bi dolazila Dinamovim igračima. U drugom poluvremenu smo bili bolji. Veliki kompliment mojoj momčadi. Živi smo, živi smo", rekao je.

"Moramo se dobro pripremiti za Rijeku, bit će teško, ali nema više laganih utakmica. Na nama je da pobjeđujemo i da se oni negdje okliznu", zaključio je Bjelica. 

"Vjerovao sam da možemo preokrenuti..."

Nakon Bjelice, novinarima se obratio Damir Krznar koji je očekivao više od ove utakmice. Kazao je da u prvom poluvremenu bili puno bolji, a u drugom je Osijek imao nekoliko šansi. 

"Očekivali smo više. U prvom poluvremenu smo definitivno bili bolji, u drugom su oni imali neke šanse, ali mi smo tražili pobjedu do kraja. Možemo biti zadovoljni ritmom utakmice, mislim da je bila jako dinamična za ovaj dio sezone", rekao je Krznar.

Trener Dinama otkriva kako je odgađao zamjene jer je imao vjeru u igrače. Vjerovao je da mogu do drugog pogotka. 

Prepoznali smo da nam igrači padaju i da treba svježe krvi, ali vjera koju imate u igrače vas tjera da pričekate sa zamjenama. Odgađao sam baš zbog toga da dođemo do drugoga gola. Kad su igrači bili na pravoj rezervi, onda smo reagirali i mijenjali".

"Imamo dovoljno širok roster, nema padanja"

Pohvalio je Petkovića koji je odradio odličan posao kao playmaker. 

"Petković je naš playmaker i igrač koji dobro izvlači zadnju liniju i razigrava. Ideja je bila da on to radi i da iskoristimo Ademija koji ima osjećaj za dubinu".

Za kraj, Krznar je rekao da imaju dovoljno širok roster, da mogu bez problema odraditi zgusnuti raspored.

"Imamo široki roster koji će bez problema odraditi zgusnuti raspored. Nećemo padati", zaključio je trener Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider