Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hajdukovci pucali od ponosa

Jedan od junaka derbija priznao da je želio izaći u 10. minuti: Trener nije dao!

Potpuno različita atmosfera vladala je u taborima zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka nakon što su Bili slavili u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

Nogometaši Hajduka pobijedili su Dinamo na Maksimiru prvi put od 2008. godine. Splićani su šokirali domaćina i slavili s 2:0 u derbiju i time najviše pomogli Rijeci da osvoji prvi naslov u svojoj povijesti.

Ponos i zadovoljstvo prštalo je iz igrača i predsjednika gostujuće momčadi, dok je veliko razočaranje bilo itekako vidljivo kod kapetana Domagoja Antolića.

Antolić iskreno priznao nemoć

"Izgubili smo od Hajduka koji je danas bio bolji i zasluženo pobijedio. Sada smo još korak dalje od tog naslova, još dalje od Rijeke. Morat ćemo u idućim danima analizirati što nije bilo dobro, morat ćemo biti samokritični i nadati se da će Rijeka do kraja sezone još negdje kiksati", rekao je kapetan Dinama Antolić nakon utakmice.

* Je li vas Hajduk nečime iznenadio?

"Hajduk nas nije iznenadio igrom. Igrali su dobro, mi ih nismo podcijenili... Ali mi ne igramo dobro u zadnje vrijeme. Morat ćemo analizirati i pokrenuti se".

* Je li vas u pripremi utakmice poremetio "slučaj Soudani"?

"Nas to nije smijelo poremetiti, neovisno što se toliko pričalo i pisalo o tome. Mi smo profesionalci i ne smijemo tražiti alibi u tome", zaključio je kapetan Dinama.

Predsjednik Kos pucao od ponosa

Nakon njega ponosno je pred novinare stao predsjednik Hajduka Ivan Kos.

* Čestitke na pobjedi, prvoj Hajduka na Maksimiru nakon devet godina.

"Hvala na čestitkama. Čestitam igračima i cijelom stručnom stožeru. Treba ostati ponizan u pobjedama i porazima. Čestitam i suparnicima na dobroj utakmici i dobroj atmosferi. Nadam se da ćemo nastaviti ovako dobro igrati dalje".

* Je li ovo najslađa pobjeda vama kao predsjedniku?

"Svaka pobjeda je slatka, nećemo izdvajati nijednu. Već se sutra okrećemo utakmici protiv Splita i nastavljamo putem kojim smo krenuli".

* Je li se zapjevalo u svlačionici?

"Zapjevali smo 'večeras je naša fešta' i nadam se da ćemo je još puno puta pjevati", zaključio je Kos i napustio mix zonu.

Bez komentara na provokaciju s majicama 'Respect'

Jedan od ponajboljih igrača na travnjaku bio je Hajdukov Fran Tudor.

"Napokon i da smo mi pobjedili na Maksimiru. Pobjeda je stigla u najslađem mogućem trenutku", kazao je desni bek splitske momčadi.

* Na početku utakmice ste dosta preskakali igru, ali isplatilo se.

"Htjeli smo jedan čvrsti blok postaviti. Znamo da je Dinamo dobar i da su opasni preko bokova. Pokušali smo trkom nadoknaditi njihovu nadmoć i u tome smo uspjeli".

Hajdukovci su na zagrijavanju nosili majice s natpisom "Respect", engleskom riječi koju je sudac Tihomir Pejin pokazao Soudaniju kada je Alžirac s poda namjerno udario igrača Lokomotive nogom. Disciplinski sudac je suspendirao Soudanija zbog tog poteza, a onda je dan prije derbija HNS poništio odluku i dozvolio Alžircu nastup. Bila je to prvoklasna provokacija nogometaša Hajduka zbog cijele te situacije.

"Nemam komentara. Mi smo nogometaši i ovdje smo da odrađujemo svoj posao. Drugi ljudi neka se bave time".

* Je li Hajduk bio toliko dobar ili Dinamo toliko loš?

"Ne znam. Mislim da je bila to jedna prava utakmica. Rezultat najbolje govori tko je bio bolji. Kako je izgledalo izvana, ne znam. Ja sam presretan pobjedom"

* Koja pobjeda vam je draža, ona prva na Poljudu ili ova sad?

"Meni iskreno ona prva na Poljudu. Ali i ova je slatka".

Erceg ozlijeđen zabio pogodak

Kao posljednji od Hajdukovaca pred kamere je stao strijelac vodećeg pogotka Ante Erceg.

"Svi smo sretni što smo pobijedili nakon devet godina. Ovo je velika stvar za nas i sve naše navijače".

* Kako ste se pripremali za utakmicu?

"Nije nas trebalo posebno motivirati. Ovo je ipak naš najveći derbi. Izašli smo kao ekipa, proveli smo sve trenerove zamisli u djelo i na kraju zasluženo slavili".

* Odigrali ste dobro protiv Rijeke, sad i protiv Dinama, no protiv manjih momčadi niste toliko dobri.

"Dosad smo sve dobivali, ali u zadnje vrijeme smo imali dva-tri kiksa. Nismo imali podršku navijača u nekim utakmicama i to je zaista teška situacija za igrati. Vlada neka tišina. No pokazali smo da smo prava ekipa i da je ovo pravi Hajduk".

* Provedite nas malo kroz prvi gol na utakmici.

"Ozlijedio sam se u trećoj minuti, tražio sam trenera da me izvadi već u 10. minuti i nisam bio na 100%. Imao sam sreće da sam postigao taj pogodak, a onda sam rekao treneru da me izvadi, jer više ne mogu. Još sam imao i žuti karton. Bolje da uđe spreman i zdrav igrač. Nadam se da nije ništa strašno".

* Borba s Osijekom za treće mjesto ide dalje.

"Da. No mislim da smo mi kvalitetnija momčad od Osijeka i da ćemo na kraju mi biti treći", zaključio je Erceg.

Hajduk je pobjedom stigao na tri boda od Osijeka u utrci za trećim mjesto, dok je Rijeci omogućio da pobjegne na velikih sedam bodova prednosti ispred Dinama. Za to će joj trebati pobjeda u Puli protiv Istre koja drži visoku petu poziciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider