Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
priznao plaćeni ubojica

Izbornik Perua bio je na "crnoj listi" Pabla Escobara: Otkriveno kako je preživio

Aktualni izbornik Perua bio je jedan od mnogih na listi za otpis kolumbijskog kralja droge – Pabla Escobara.

Izbornik Perua Gareca i Pablo Escobar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jhon Jairo Velasquez, poznatiji kao "Popeye", bivši je plaćeni ubojica kolumbijskog kralja droge Pabla Escobara. On je zbog svojih grijeha tijekom 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća proveo 23 godine u zatvoru, da bi u kolovozu 2014. godine bio pušten na slobodu.

Prije koji dan odlučio je progovoriti za peruanski dnevni list El Popular, u kojem je otkrio da je današnji izbornik Perua Ricardo Gareca bio na listi za odstrel njegova bivšeg "poslodavca".

"Istina je. Ricardo Gareca uvijek je bio na nišanu Pabla Escobara. No nikada nije izdao nalog da ga se ukloni. Escobarova ljubav prema nogometu spasila je Ricarda Garecu od smrti. Njega i sve igrače Americe de Cali, momčadi koju je držao suparnički kartel (Cali kartel)", ispričao je Velasquez.

"Pablo je želio postaviti bombu ispod autobusa nogometne momčadi Americe de Cali nakon što je Cali kartel postavio bombu ispod automobila njegove obitelji. Pablo je imao sve igrače Americe de Cali na umu, jer ipak smo bili u ratu", ispričao je Popeye te otkrio.

"Otimao je igrače Americe de Cali kako bi natjerao braću Rodriguez, vođe Cali kartela, da surađuju. Kako su oni to i dalje odbijali, ubio je obitelj Pedra Sarmienta, koji je danas uspješni trener, ali je tada odbio surađivati s Medellin kartelom".

Tijekom 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća karteli su jako naštetili kolumbijskom nogometu.

"Tako je. Escobar je kontrolirao Independiente Medellin, dok je njegov partner Gonzalo Rodriguez Gacha kontrolirao Millionariose. Svi su klubovi, uključujući reprezentaciju, propali pod vodstvom narkokartela", ispričao je Velasquez.

Gareca je izbornik Perua od veljače 2015. godine. Već na prvom natjecanju, Copa Americi, Gareca je odveo reprezentaciju do polufinala, a potom ju je uspješno proveo kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. U Rusiji je Peru završio svoj nastup u skupini, nakon dva tijesna poraza od Danske i Francuske te pobjede nad Australijom.

Gareca je predvodio Peru i do pobjede nad Dalićevom Hrvatskom u prijateljskom ogledu odigranom u ožujku ove godine u Miamiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider