Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez icardia, s aguerom

Messi u pretposljednjem pohodu da karijeru okruni velikom titulom u nacionalnom dresu

Izbornik Argentine objavio je popis igrača s kojima će pokušati osvojiti Copa Americu.

Lionel Messi na Copa Americi 2016 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Argentinski izbornik Lionel Scaloni objavio je popis reprezentativaca koji će od 14. lipnja do 7. srpnja nastupiti na kontinentalnom prvenstvu Copa America u Brazilu. Na popisu putnika se nalazi, očekivano, Lionel Messi, ali nema Maura Icardija.

Argentina će u zemlji svog najvećeg južnoameričkog rivala pokušati osvojiti Copu po 15. put u povijesti i time izjednačiti rekord koji trenutno drži reprezentacija Urugvaja. Argentina nije slavila pobjedu na Copa Americi od davne 1993. godine, iako je igrala u čak tri finala s Messijem. Posljednja dva puta je gubila od Čilea 2015. i 2016. godine, a 2007. godine od Brazila.

Messijeva pretposljednja prilika za titulu?

Bit će ovo vjerojatno pretposljednja prilika da po mnogima najbolji nogometaš današnjice okruni svoju veličanstvenu karijeru i velikom titulom u dresu reprezentacije. Nakon ove Copa Americe iduća se igra već iduće godine, a domaćin će biti Argentina i Kolumbija. Za pretpostaviti je da će se finale igrati u Argentini i da bi u njemu mogao zaigrati domaćin, ukoliko ne bude neočekivanih ishoda rezultata.

Messi je do sada čak četiri puta gubio u velikim finalima s reprezentacijom, a jedina dva zlata koja je osvojio dogodila su se 2005. i 2008. godine. Prije 14 godina je slavio naslov na Svjetskom prvenstvu do 20 godina, a 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu. Osim u tri finala Copa Americe Messi je izgubio i finale Svjetskog prvenstva 2014. godine od Njemačke.

Argentinac ima 31 godinu i ovog će ljeta proslaviti 32. rođendan. Iduće Svjetskog prvenstvo na rasporedu je 2022. godine, kada će Messi imati 35 godina. Nakon brojnih kritika poslije svakog natjecanja na kojem Argentina podbaci, Messi je izložen udarima kritika od strane navijača i novinara, zbog čega se mnogi pitaju kako još uvijek ima volje navlačiti na sebe reprezentativni dres.

Bez Icardia, ali s Aguerom u momčadi

Izbornik Scaloni nije zvao Maura Icardia, koji je imao burnu završnicu sezone u Interu, gdje je glavnu riječ u klubu ali i u medijima vodila njegova supruga Wanda. Scaloni je zaključio da mu ne treba takav igrač.

Spomenimo i povratak Sergia Aguera u reprezentaciju, kojeg Scaloni još nije koristio otkako je sjeo na izborničku klupu.

Argentina je smještena u skupinu B Copa Americe, zajedno s Paragvajem, Katarom i Kolumbijom. Ako osvoji prvo mjesto u skupini, kao i Brazil u skupini A, tada će se te dvije reprezentacije moći susresti tek u finalu.

Popis Argentine:

Vratari

Esteban Andrada (Boca Juniors)

Franco Armani (River Plate)

Agustín Marchesín (America)

 

Braniči

Renzo Saravia (Racing)

Nicolás Otamendi (Manchester City)

Juan Foyth (Tottenham)

Germán Pezzella (Fiorentina)

Ramiro Funes Mori (Villarreal)

Milton Casco (River Plate)

Nicolás Tagliafico (Ajax)

Marcos Acuña (Sporting of Lisbon)

 

Vezni red

Rodrigo De Paul (Udinese)

Leandro Paredes (PSG)

Roberto Pereyra (Watford)

Giovani Lo Celso (Betis)

Ángel Di María (PSG)

Guido Rodríguez (America)

Exequiel Palacios (River Plate)

 

Napadači

Lionel Messi (FC Barcelona)

Sergio Agüero (Manchester City)

Paulo Dybala (Juventus)

Matías Suárez (River Plate)

Lautaro Martínez (Inter)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX