Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
"popit ćemo pivu na rivi"

U Evertonu nisu sretni ždrijebom: Atmosfera koja tjera strah u kosti

Iz Evertona su biranim riječima govorili o Hajduku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su izvučeni parovi play-off runde Lige prvaka i Europa lige, stižu reakcije trenera, navijača i nogometnih analitičara. Za klupsku stranicu je svoje viđenje ždrijeba podijelio i menadžer Evertona Ronald Koeman, čija će momčad igrati protiv Hajduka. 

"Hajduk će biti veliki izazov za nas zbog vatrenih navijača i stadiona na kojem je gušt igrati nogomet. Naš je cilj dohvatiti skupine Europa lige, tako da ćemo analizirati snagu i slabosti Hajduka i bit ćemo spremni", komentirao je ždrijeb trener Evertona Ronald Koeman.

Everton je baš kao i Hajduk s ukupnih 2:0 prošao slovački Ružomberok, no za razliku od Splićana Koemanova momčad je slavila u obje utakmice sa po 1:0.

Momčad Hajduka, ali i grad Split, navijačima Evertona pokušao je približiti i Greg O'Keeffe, novinar Liverpool Echoa.

"Izvukli smo Hajduk iz Splita. Osobno jamčim da je Split idealno mjesto za posjetiti. Bio sam tamo na godišnjem odmoru lani, predivno mjesto na moru. Vrijeme je uvijek predivno, trenutni je prosjek 35 stupnjeva. Pivo košta dvije i pol funte", rekao je O'Keeffe pa nastavio.

"Everton je izvukao momčad protiv kojeg nikada prije nije igrao. Riječ je o bivšem klubu Slavena Bilića (menadžera West Hama). Bili su treći lani u domaćem prvenstvu. Bit će to zahtjevan test, ali ne i najgori koji smo mogli dobiti. Hajduk je šest puta bio prvak Hrvatske i svojedobno je igrao u polufinalu Kupa UEFA-e gdje je izgubio od Tottenhama (1984. godine)".

"Ronald Koeman će sigurno biti jako motiviran da izbori skupinu Europa lige. Everton može igrati samo bolje u usporedbi jučerašnje utakmice protiv Ružomberka. Nadam se da će Everton do utakmice s Hajdukom podignuti formu i biti bolji nego što je trenutno. Bit će to dobro putovanje u Split. Popit ćemo par pivi na Rivi i nadam se ostvariti pozitivan rezultat", zaključio je O'Keeffe.

U nastavku pogledajte i komentare navijača Evertona, koji su uglavnom oprezni i pozitivni kada je splitski klub u pitanju. Svi su oduševljeni i fascinirani atmosferom s utakmice protiv Brondbyja, ali i samim gradom kojeg smatraju prelijepim.

Prva utakmica Evertona i Hajduka igrat će se 17. kolovoza na Goodison Parku, dok je uzvrat sedam dana potom na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider