Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠTO LI U NJEMU PIŠE?

Iz Dinama i dalje nema bijelog dima: "Tekst novog Statuta je dogovoren"

Jučerašnja sjednica Dinamovog Izvršnog odbora ipak nije donijela odluku po pitanju novog klupskog Statuta.

I opet se čekalo članove Dinamove vlade, koji su trebali prihvatiti novi, demokratski statut kluba. Ali, opet ništa! Dapače, autor prijedloga statuta napustio je sjednicu prije svih i nastojao pobjeći od kamere.

Priča o demokratizaciji kluba najprije je spala na to da se samo 28 od 60 članova skupštine bira na izborima! A sad se ide prema samo njih 25, odnosno čak samo 20! Ostale bi imenovao Izvršni odbor, odnosno aktualna vlast.

Navijači žestoko protiv novih prijedloga

Stoga, navijači su se odlučili opet oglasiti:
- transparentom na utakmici protiv Osijeka
- a onda i porukom izravno upućenom Izvršnom odboru.

"Dostavljeni prijedlog Statuta manje je demokratičan čak i od sadašnjeg. Izglasa li se ovaj prijedlog u ponedjeljak, svaka vrsta dijaloga i suradnje više neće biti moguća", zaključak je spomenute poruke.

Podsjetimo, navijači su još u ožujku svojim glasovima spasili Mirka Barišića u navodnom sukobu sa strujom Zdravka Mamića, i od tada čekaju demokratske promjene! A Barišić i Izvršni odbor mjesecima odugovlače tu priču.

Nova sjednica možda već u subotu

"Blizu smo dogovora, to je sve što smijem reći. Sad će izaći priopćenje pa ćete sve vidjeti. Sve će biti dobro", rekao je na odlasku Saša Pavličić Bekić, član nadzornog odbora Dinama, kojeg su tamo postavili navijači.

"Na sjednici je načelno dogovoren tekst novog statuta koji će biti finaliziran do sljedeće sjednice Izvršnog odbora, koja će se održati prije nadolazeće Skupštine."

Budući da je ta važna skupština nekoliko dana prije Božića, Izvršni odbor može opet zasjedati bilo kad do tada. A možda već: ove subote!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider