Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNA PARTIJA

Ivo Grbić prebolio "dječje bolesti" Premier lige i završio u momčadi kola

Hrvatski vratar Ivo Grbić proglašen je vratarem kola Premier lige prema Sofascoreu.

Ivo Grbić (Foto: Afp)

Kako s punih 28 godina više nije imao namjeru čekati svoju priliku na klupi Atletico Madrida, Ivo Grbić ove je zime promijenio adresu. Otišao je u Sheffield United, u borbu za ostanak u Premier ligi, ali ujedno i u klub gdje mu je garantirano mjesto prvog vratara.

Početak je teško mogao biti gori

I onda mu se dogodio početak iz noćne more. U prvoj je utakmica kod kuće primio pet pogodaka iz šest udaraca Brightona, a onda se u drugom susretu, na gostovanju kod Crystal Palacea, ozlijedio.

Nakon povratka također nije bilo sreće, kod Wolvesa je doživljen poraz 1:0, a onda je od Arsenala dobio šest komada na domaćem terenu. To je situacija iz koje bi se rijetko tko na pravi način izvukao.

No, Ivo Grbić upravo je tada pokazao zašto je doveden. U gostovanju njegove momčadi kod Bournemoutha bio je najbolji igrač svoje momčadi, unatoč tome što je u sudačkoj nadoknadi primio pogodak za 2:2, kojim je njegova momčad ostala bez ogromna dva boda.

Devet obrana, momčad kola i potvrda da mu je to mjesto

No, na susretu je upisao ukupno devet obrana te je pokazao zašto je doveden. Kao kruna cijelog tog nastupa, našao je svoje mjesto u momčadi kola Premier lige prema Sofascoreu s ocjenom 8.3.

Neke Grgićeve obrane pogledajte u službenom izvještaju s utakmice, klikom OVDJE

Sheffield ima težak zadatak izboriti ostanak, budući da im posljednja sigurna momčad, Nottingham Forest, bježi čak deset bodova, a u igri ih je još 30.

Ostanak je teško očekivati, no Championship nije katastrofa

Dakle, morali bi osvojiti 33 posto preostalih bodova u slučaju da Forest ne osvoji niti jednog. Gledajući da su ih dosad uzeli 11.86 posto, to izgleda kao nemoguća misija, no Grbić je na Vitality Stadiumu, poznatom i kao Dean Court, pokazao da je spreman pridonijeti pokušaju senzacije.

No, njemu je najvažnije da brani te da brani u dobrom klubu. Sheffield United to svakako je, pa čak i ako iduće sezone bude branio u Championshipu. Uostalom, vjerojatno ste čuli oni izjavu kako niste osjetili što je pravi nogomet ako niste zaigrali upravo u toj ligi.

Bilo kako bilo, Ivi je najvažnije da brani, a ako brani kao u subotu, niti novi poziv u reprezentaciju neće biti iznenađenje.

Ivo Grbić protiv Bournemoutha Ivo Grbić protiv Bournemoutha (Foto: Sofascore)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider