Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvo slavlje u povijesti

Ivković ponosan na svoje igrače nakon pobjede na Poljudu, Kopić prozvao Ohandzu

Slaven Belupo po prvi je put u klupskoj povijesti upisao tri boda na gostovanju kod Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 30 neuspjelih pokušaja momčad Slaven Belupa uspjela je po prvi puta u klupskoj povijesti slaviti na Poljudu protiv Hajduka. Do današnjeg susreta upisali su tek četiri remija i 26 poraza. Podsjetimo, u jedinoj današnjoj utakmici Prve HNL Slaven Belupo je na Poljudu uzeo tri boda minimalnom 1:0 pobjedom.

Trener gostiju Tomislav Ivković bio je vrlo ponosan na svoje igrače nakon ove povijesne pobjede, dok je Željko Kopić bio vrlo razočaran i ljutit.

"Čestitam svojim igračima na hrabrosti, borbenosti i htijenju protiv momčadi koja je u Splitu uvijek favorit, pogotovo kad dolazi iz serije pozitivnih rezultata. Govorio sam svojim igračima da su tradicije tu da bi se rušile i mi smo danas to i napravili. Ja to želim pokazivati u kontinuitetu, da u kontinuitetu izgledamo kao momčad", rekao je ponosni Ivković.

Ivković je otkrio da je bio plan igrati čvrsto u obrani i pokušati napraviti nešto iz polukontre i kontre.

"Željeli smo iznenaditi Hajduka brzim igračima kao što su Delić i Doležal, kojima su se trebali priključivati Goda i Kitanovski. U prvom poluvremenu nismo uspjeli, u drugom dijelu smo zabili i to je bilo to, zaslužena naša pobjeda", smatra Ivković.

Vratar Marković obranio je svih osam lopti koje su igrači Hajduka uputili prema golu.

"Da, odličan je bio, ali ja ga ne guram u reprezentaciju", poručio je trener Slavena.

Trener Hajduka Željko Kopić bio je iznimno razočaran nakon što je završila njegova serija sjajnih rezultata.

"Čestitam Slavenu na pobjedi i tri osvojena boda. Znali smo da nas čeka defenzivan protivnik. Protivnik koji će nas čekati iz kontre i protivnik koji teško prima gol. U prvom poluvremenu nije bila kvalitetna energija koja nam je trebala. Imali smo i nekoliko igrača ispod razine svojih mogućnosti, koja je potrebna da bi zabili gol. Pokušali smo mijenjati u poluvremenu i energiju i kvalitetu organizacije igre, ali se nismo uspjeli nametnuti u zadnjoj trećini. Golom i crvenim kartonom kompromitirali smo i na koncu izgubili utakmicu", objasnio je Kopić.

"Svakoj seriji dođe kraj, a na nama je da proanaliziramo i vidimo zašto se nismo uspjeli kvalitetnije nametnuti, bez obzira što je posjed lopte bio visok, i da to popravimo u narednim utakmicama", rekao je trener Hajduka pa komentirao crveni karton Ohandze.

"Ohandza danas cijelu utakmicu nije bio na razini na kojoj je bio sve ove utakmice ranije, pa i prije pauze i u pripremnim utakmicama. Jednostavno nije bio u pravom stanju".

Novinare je zanimalo je li Hajduk malo podcijenio goste iz Koprivnice.

"Osobno nikada nikoga ne podcjenjujem, jer to nije moj način razmišljanja. Što se tiče igrača i pripreme za utakmicu, to je bilo dobro. Imali smo par njih koji danas nisu bili pravi, a je li to bio psihološki problem na osobnoj razini, to ćemo analizirati. Nismo do kraja bili pravi, ali nismo ih podcijenili", tvrdi Kopić.

Dinamo u nedjelju ima priliku ponovno se odvojiti na dvoznamenkasti broj bodovne prednosti, no da bi to ostvario ne smije izgubiti kod prvaka Rijeke.

"Nije ugodno izgubiti utakmicu i dobru atmosferu za koju smo jako puno kopali da je dobijemo. Nije ovo lagana situacija, jer opet poteže za sobom dosta upitnika. Na -12 i na -9 sam pričao samo o treninzima i pripremi za narednog protivnika. Tako ću i dalje. Imamo kapaciteta da iz ove situacije izađemo još jači", uvjeren je trener Bijelih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider