Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'srna trenutno ne može'

Olić otkrio ključ za 'negledljivu Grčku': Atmosfera neće biti problem!

Ivica Olić priključio se stožeru Hrvatske na barem dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Olić priključio se stručnom stožeru Zlatka Dalića, kojeg za 20-ak dana očekuju utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju protiv Grčke. Olić je ovog ponedjeljka razgovarao s novinarkom Nove TV Anitom Kajtazi Roth, te joj otkrio koja je njegova uloga u reprezentaciji, kakva nas to reprezentacija očekuje, te kako je biti u mirovini nakon toliko godina provedenih na travnjaku.

Atmosfera u svlačionici neće biti problem

* Imate li tremu u ovoj novoj ulozi?

"Iskreno treme nemam. Napravit ćemo sve da se što bolje pripremimo za ove dvije utakmice. Novu ulogu imam, ali zadnje dvije, tri godine dok sam igrao za klubove sam bio u sličnoj situaciji. Bio sam igrač, ali i produžena ruka treneru u svlačionici, te sam s njim blisko surađivao i govorio o atmosferi, dobrim i lošim stvarima. S izbornikom sam u kontaktu od njegovog poziva. Sve pomno analiziramo i pratimo", rekao je Olić.

* Atmosfera u reprezentaciji nije sjajna, ali rekao si da nisi ni sekunde dvojio oko povratka. Kako komentiraš sve što se događa oko reprezentacije?

"Te su stvari tu već dugo godina. Još kad sam i ja bio. Pojavljivale su se nekad manje nekad više. Osobno ja tu ne mogu ništa puno promijeniti. Ono što je mene bilo zabrinulo je što smo probleme imali u svlačionici, da su sami igrači spominjali kako nije bilo sve dobro između njih. Ali to sve ovisi o rezultatu, on je taj koji pravi ili kvari atmosferu".

Grčka igra negledljiv nogomet

* Dalić je dobio ugovor na dvije utakmice i što možemo očekivati u ta dva susreta protiv opasne Grčke?

"Grčka je poznata po svom stilu i ona je s tim negledljivim nogometom postala europski prvak. Oni su svjesni svojih mogućnosti i oni to rade jako dobro. Grčka ima svoje kvalitete. Ovih sam dana gledao neke njezine utakmice i čuo se s ljudima koji igrali protiv nje. Prije svega s izbornikom BiH Baždarevićem, koji mi je dao svoje mišljenje i viđenje. Rekao mi je da se radi o dobroj ekipi koja također vidi svoju šansu za odlazak na Svjetsko prvenstvo".

"Važno je da Hrvatska bude kompletna. Da se naši glavni igrači ne povrijede i da svi dođu na okupljanje. Vjerujem da ćemo napraviti dobru atmosferu i da ćemo odigrati sjajnih 180 minuta i da ćemo mi biti ti koji ćemo otići u Rusiju".

* Hrvatski napadači uvijek su pod posebnim okom javnosti i uvijek se propitkuje njihova želja i volja za nastupom. Kako to komentiraš?

"Hrvatska je posljednju utakmicu pobijedila 2:0. Kramarić je zabio dva pogotka, a on je napadač. Mandžo zabija u Juveu, Kalinić se vraća u Milanu za koji je postigao nekoliko pogodaka. Napadači su nama najmanja briga. Bitno da Hrvatska odigra kao što je igrala u Ukrajini i ne sumnjam da ćemo zabiti pokoji pogodak".

Srna će se priključiti reprezentaciji prije ili kasnije

* Što ti sada radiš kada si u mirovini?

"Prestao sam prije svega par mjeseci i po prvi sam put nakon otprilike 20 godina malo duže odmarao s obitelji. Dosta vremena sam s njima proveo. Nakon poziva od izbornika Dalića sam okupiran našim igračima i utakmicama Grčke".

* Kakve su bile reakcije igrača kada si ih nazvao i rekao 'bok dečki, ja sam sada trener u reprezentaciji'?

"Pa pozitivne. Igrače manje više sve znam. To je bilo između ostalog i razlog zašto sam i dobio poziv izbornika. Naravno da sam ja pričao s njima i prije. Imam tu prijatelja sa kojima sam igrao praktički cijelu svoju reprezentativnu karijeru. Imamo svi jedan zadatak i jedna cilj a to je Svjetsko prvenstvo".

* Dobar si prijatelj s Darijom Srnom, izbornik Dalić želi i njega u stožeru, pa jeste li se čuli s njim?

"Ja bih jako volio da je Darijo već s nama, ali on ima problem s dopingom koji je još u procesu i zbog toga on nama trenutno ne može pomoći. Ja se nadam da će on dokazati svoju nevinost i da će se još vratiti profesionalnom nogometu, a onda se priključiti reprezentaciji i pomoći nam".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider