Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hvala ti na svemu

Legendarni Vatreni objavio kraj karijere: ''Odlazim čiste savjesti''

Bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić najavio je odlazak u mirovinu nakon 20-godišnje karijere!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

37-godišnji hrvatski napadač Ivica Olić, koji je će ostati upamćen po svojoj neizmjernoj požrtvovnosti i korektnosti, odlazi u igračku mirovinu.

''Spreman sam objesiti kopačke o klin. Mislim da mogu napustiti nogomet čiste savjesti. Sretan sam, zabavljao sam se, imao sam puno uspjeha i mogu reći da sam davao sve na treningu i utakmicama. Za mene je bio san igrati na visokoj razini tako dugo'', izjavio je Olić za njemački Bild.

Olić je posljednju sezonu proveo u dresu TSV 1860 Münchena, koji je nakon drame dodatnih kvalifikacija ispao iz druge u treću njemačku ligu.

"Žao mi je što odlazim kada je klub ispao u treću ligu. Volim ovaj tradicionalni klub, ali u njemu postoje problemi već dulje vrijeme," dodao je.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Marsoniji, a još je nosio dresove Herthe, Zagreba, Dinama, CSKA Moskve, HSV-a, Bayerna, Wolfsburga i 1860 Münchena.

U karijeri je ukupno osvojio 13 trofeja, a u dresu Bayerna je dva puta poražen u finalima Lige prvaka. S ruskim CSKA osvojio je i Kup UEFA 2005. Za hrvatsku reprezentaciju igrao je od 2002. do 2015. upisavši 104 nastupa i postigavši 20 golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider