Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prevrnuo se trimaran

Ivica Kostelić javio se poslije drame na Atlantiku: "Nestao je skiper, moje molitve su uz njega"

Ivica Kostelić natječe se sa svojim brodom Optimus Prime na off-shore jedriličarskoj regati u Francuskoj, a samo 10-ak milja od njega prevrnuo se trimaran.

Ivica Kostelić (Foto: Afp)

Umirovljeni hrvatski sportaš Ivica Kostelić po završetku skijaške karijere počeo se baviti off-shore jedrenjem, a trenutačno sudjeluje na regati na velikoj nagradi Francuske.

Na iznimno zahtjevnoj ruti jedriličari se natječu u solo jedrenju, odnosno sami su na brodu dok plove, a samo nekoliko nautičkih milja od naše skijaške legende jedan je natjecatelj nestao.

"Prevrtanje trimarana 'Lodigroup' 10 nm od moje pozicije. Nažalost, primio sam obavijest kada sam bio već 20 nm niz vjetar. Za skiperom se traga. Vjetar N 25-35 čvorova (srećom u krmu), more 3-4 metra vrlo strmo s velikim krijestama koje se lome."

"Nosio sam A6 spinaker do strašne štraorcade, odnosno gubitka kontrole nad brodom na 35 čvorova, imao sam sreće da je jarbol ostao na mjestu. Od tada samo safe mode: genova i dva krata glavnog i tako će ostati tijekom noći. Vjetar će puhati oko 30 čvorova do sutra ujutro. Moje molitve su uz skipera 'Lodigroup'. Pozdrav s Atlantika", objavio je Kostelić na društvenim mrežama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider