Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol i asistencija

Veliki hrvatski talent odigrao čudesnu partiju: Zabio prvijenac i dobio ocjenu 9,5

Franjo Ivanović postigao je prvijenac za Royale Union Saint-Gilloise i odigrao sjajnu partiju…

Franjo Ivanović (Foto: Afp)

Mladi hrvatski reprezentativac Franjo Ivanović odigrao je briljantnu utakmicu u belgijskom prvenstvu i tako nastavio hrvatski niz u Belgiji. Naime, jučer su odlično odigrali dvostruki strijelac Matija Frigan i asistent Luka Vušković u 2:1 pobjedi Westerloa protiv Standarda.

Luka Modrić i Antoine Griezmann Napetost u Madridu: Modrić pronašao idealnog nasljednika, Real priprema šleper eura divider

Royale Union Saint-Gilloise pobijedio je Kortrijk 3:0 u 9. kolu elitne belgijske lige, a Ivanović je postigao treći pogodak u 76. minuti, što mu je prvijenac u dresu Uniona, te je bio asistent kod prvog.

Franjo Ivanović zabio prvijenac i odigrao čudesnu partiju

Domaći su poveli golom Fuseinija u 17. minuti, a na 2:0 povisio je Silva autogolom u 51. minuti. Ivanović je imao dvije dobre šanse prije pogotka, prolazio je i driblao suparnike, oduzimao lopte, razigravao je suigrače, a naposljetku je i zabio.

Franjo Ivanović Franjo Ivanović (Foto: Sofascore.com)

Ivanović je odigrao fantastično, gotovo savršeno, što svjedoči ocjena na Sofascoreu. Bivši napadač Rijeke dobio je čak 9,5. Kada napadač postigne jedan gol, a dobije takvu ocjenu, onda je jasno da je bio gotovo pa čudesan u polju.

Prekinuta crna serija

Union je tako prekinuo crnu seriju, upisao je pobjedu nakon pet utakmica bez trijumfa. Aktualni viceprvaci u tom su razdoblju imali tri remija i dva poraza.

Union je upao u krizu realizacije, teško je postizao golove, a čini se da je ovom pobjedom razbio led i da će ići samo nabolje jer igra u polju nije bila sporna. Trenutačno je na osmom mjestu s 13 bodova.

Za Kortrijk je od prve minute igrao Ivanovićev kolega iz mlade reprezentacije - Roko Šimić, koji je izašao u 56. minuti, a u završnici utakmice za momčad gostiju zaigrao je i bivše Dinamovo japansko krilo Takuro Kaneko.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Oštar start našeg kolumnista... ⚽😉
Na povratku Bjelice na Maksimir, pukla je petarda... ⚽️
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em