Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivana, sretno!

Povijesni petak za hrvatski nogomet: Prvoligašku utakmicu po prvi put će suditi jedna žena!

Reprezentacija je odigrala svoje tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo i ovog petka nam se vraća najjače domaće nogometno natjecanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivana Martinčić, 36-godišnja hrvatska nogometna sutkinja iz Koprivnice, bit će prva žena glavna sutkinja na jednoj utakmici Prve HNL.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza su potvrdili kako će Martinčić ovog petka (10. rujna) biti glavni sudac na prvom susretu 8. kola Prve HNL između Gorice i Hrvatskog dragovoljca.

Time će Hrvatska postati peta zemlja u Europi gdje će žena biti glavni sudac na nekoj od utakmica elitnog razreda natjecanja. Prije Hrvatske žene su obavljale dužnost glavnog suca na utakmicama elitnog ranga u Francuskoj, Walesu, Češkoj i Ukrajini.

Ivana Martinčić od 2017. godine uspješno obavlja posao na drugoligaškoj razini, a od 2019. godine je međunarodna sutkinja elitne skupine te je, ujedno, kandidat za nastup na Svjetskom prvenstvu nogometašica 2023. godine koje će se održati u Australiji i Novom Zelandu.

Pejin sudi Dinamu, Strukan Rijeci, Bel Hajduku, Zebec Osijeku

Dodajmo kako su delegirani i suci za sve preostale utakmice osmog kola. U subotu igraju Dinamo i Šibenik (glavni sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca) te Rijeka i Slaven Belupo (Duje Strukan iz Splita).

Dario Bel iz Osijeka dijelit će pravdu u nedjelju u Puli gdje će Istra 1961 dočekati Hajduk, a na posljednjoj utakmici ovog kola, srazu Lokomotiva - Osijek, glavni sudac bit će Mario Zebec.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider