Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
santini spreman uskočiti

Kada Kalinić zabije, reprezentacija pobjeđuje: "Recite vi to izborniku"

Hrvatska reprezentacija u miru se priprema za teško gostovanje na Islandu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

 

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za kvalifikacijski ogled protiv Islanda u Svetom Martinu na Muri. Reprezentacija još nije u potpunosti na okupu, no bit će već u srijedu kada se priključuju osvajači Lige prvaka - Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Mario Mandžukić pojavio se danas na treningu, no nije trenirao s ostalim igračima s loptom, već je radio krugove oko travnjaka.

Zbog dolaska Modrića i Kovačića u srijedu, trening će ponovno biti otvoren za javnost, koja će moći doći i pozdraviti trojicu reprezentativaca koji su zaigrali u finalu Lige prvaka. Podsjetimo, Real Madrid je slavio protiv Juventusa s 4:1.

S novinarima su nakon treninga razgovarali napadači - Nikola Kalinić i Ivan Santini.

"Pred nama je cijeli tjedan uigravanja, na izborniku je da odluči o sastavu. Sigurno da sam spreman kao i svi ostali, ali tko god dobije priliku na Islandu siguran sam da neće podbaciti. I da ćemo dohvatiti nova tri boda", rekao je Nikola Kalinić u razgovoru s novinarima.

"Svjesni smo da sezona još nije gotova i da je Island za sve nas zadnja utakmica naporne i zahtjevne sezone. Maksimalno smo koncentrirani, a svi znate da nam je glavni cilj pobijditi. Bilo bi odlično kada bi tešku sezonu zaključili na najbolji mogući način".

Iza Kalinića je čudesna sezona u talijanskoj Fiorentini, no i u reprezentaciji. Naime, kada god bi zabio pogodak u dresu Vatrenih, reprezentacija bi pobijedila. Novinare je zanimalo zna li izbornik za taj podatak.

"Haha, to prepuštam vama, da mu vi kažete. Naravno da mi je drago zbog tog podatka, nadam se da će tako biti i ubuduće".

Bit će to prvi nastup Kalinića protiv Islanda, s obzirom da je susret na Maksimiru propustio zbog ozljede.

"Bila je to teška utakmica, kao i ona dok nas je još Niko Kovač vodio, pa smo u dodatnim kvalifikacijama na Islandu odigrali 0:0. Čeka nas čvrst i težak suparnik, ali sve će ovisiti o nama. Mi smo kvalitetnija momčad i ako mi budemo pravi neće biti problema. Nismo još gledali Island, vjerojatno su fizički moćniji od nas, još nas čekaju analize suparnika. Ma danas nikoga nije lako pobijediti, ali ako mi odigramo pravu utakmicu onda se ne trebamo ni trenutka zamarati njima", smatra Kalinić.

Dosada ste igrali samo u Europa ligi kada je klupski nogomet u pitanju. Je li vrijeme za Ligu prvaka?

"Idemo korak po korak. Vjerujem da ću dobiti tu priliku, i ja jednom zaigrati u Ligi prvaka. Ali, sada stvarno ne razmišljam o tome, samo o utakmici s Islandom. Za razmišljanja o karijeri će ovoga ljeta biti vremena. Interesi Milana i Napolija? Naravno da mi gode", zaključio je napadač Vatrenih.

Ivan Santini bio je dio "eksperimentalne" reprezentacije koja je u Los Angelesu zaigrala i slavila protiv Meksika. Sada ima priliku trenirati s momcima iz A postave.

"Stvarno je odličan osjećaj, ozračje je super. Dečki su mi puno pomogli, pogotovo moj Zadranin Subašić. Vjerujem da će sve biti tako i dalje, da ćemo u odličnom ozračju otići na Island i odraditi tu utakmicu kako treba" poručio je Santini.

"Taj lipanj je uvijek specifičan, svi su nekako umorni i ispuhani. No, moramo biti svježi, uspješno odraditi posljednji izazov sezone i onda svi otići na zasluženi odmor".

Ante Čačić na raspolaganju za vrh napada ima četvoricu napadača - Mandžukića, Kalinića, Čopa i Santinija.

"Meni je čast biti u ovakvom društvu, odlično smo popunjeni u napadu. Ne smijemo zaboraviti ni Kramarića, tako da vjerujem kako će izbornik imati slatke brige, pa za Island izabrati pravi napadački tandem koji će opravdati njegovo povjerenje", kaže napadač francuskog Caena, koji je u sezoni zabio 15 golova.

"Čudesna sezona za nas napadače, ali i veznjake koji igraju u inozemstvu. Tu je i Kramarić koji je zabio 15 golova u Hoffenheimu, kamo sreće da takve brojke svi skupa postižemo i sljedećih sezona" zaključio je Santini.

Utakmica protiv Islanda igra se u nedjelju s početkom u 20.45 u Reykjaviku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider