Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KRENULO S PLAVOM VEZOM

Za koga kuca Ivanovo srce? Govorio je da želi igrati za Dinamo, no postoji razlog zbog kojeg je Hajduk dio njega

Ivan Rakitić potpisao je za Hajduk, ali njegova prva nogometna ljubav bila je Dinamo.

Ivan Rakitić protiv Dinama (Foto: Profimedia)

Danas je potvrđeno kako će se konačno dogoditi jedan od najvećih transfera u povijesti Hajduka. Fabrizio Romano dao je svoj poznati "Here we go" za transfer Ivana Rakitića na Poljud.

Samo šest mjeseci nakon dolaska Ivana Perišića, koji je prvi ubacio sjeme nade o potencijalnom dolasku 36-godišnjaka u Split izjavom:

"Sad nek' tebe pilaju malo. Vrime je."

Kao klinac izjavio da želi igrati za Dinamo

Međutim, ideja Rakitića u dresu Hajduka nije bila pretjerano realna do unazad nekoliko godina. Potpuno suprotno, u 2006. tada 18-godišnji Rakitić javno je izjavio svoju ljubav prema Dinamu:

"Naravno da bih volio zaigrati za Dinamo. Od dječačkih dana volim Dinamo, svi u obitelji navijaju za Dinamo. Prošlo ljeto mi je bila čast nastupiti protiv Modrih", rekao je tada Ivan.

Rakitićeve izjave podupo je njegov otac, koji je izjavio:

"Prva nogometna ljubav bio mu je Dinamo! Ja navijam za Dinamo, svi moji Slavonci su za Modre."

Kum je u njega usadio jednu drugu ljubav

S vremenom se ipak nešto mijenjalo, velikim dijelom zahvaljujući Ivanovu kumu Marku Braliću - Keti, velikom hajdukovcu, s kojim se Ivan nerijetko fotografirao uz obilježja splitskog kluba.

Jednom je prilikom izjavio da bi mu volio ispuniti želju i zaigrati za Hajduk, no kako je uvjeren da će karijeru završiti u gradu u kojem nakon nje planira živjeti, Sevilli. S vremenom se nešto ipak promijenilo.

Bivši hrvatski reprezentativac potpisat će dvogodišnji ugovor na Poljudu, a odrekao se i ugovora vrijednog 15 milijuna eura godišnje u saudijskom Al-Shabaabu kako bi obukao poznati bijeli dres. 

Rakitić s trofejem Europske lige 2023. godine Ovakva kolekcija trofeja nikad nije stigla u HNL: Pogledajte što je Rakitić sve osvojio, HNL bi bio šlag na tortu divider

Victoria Villaruel Potpredsjednica Argentine nakon francuskih optužbi za rasizam: "Neće nas zastrašiti zbog iznošenja istina koje ne žele priznati..." divider

Petar Musa Američki san: Petar Musa premašio najvećeg igrača svih vremena novim pogotkom za Dallas divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX