Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Nogomet
u svakoj šali pola istine

Rakitić otvoren za povratak u Njemačku: "Moram nazvati Kovača i Neuera"

Ivan Rakitić rekao je (u polušali) da bi razmislio o odlasku u Bundesligu, ali da najprije mora nazvati Niku Kovača.

Ivan Rakitić, Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić smatra da bi Barcelona trebala produžiti ugovor s trenerom Ernestom Valverdeom kod kojeg drugu sezonu zaredom igra u udarnoj postavi.

Novi ugovor Valverdeu bio bi najbolji potez

"Jako je miran, on je jedan istinski radnik. Sve priprema detaljno, dio po dio, uvijek želi da stvari napravimo najbolje što možemo. Vjerujem mu te znam što želi i očekuje od mene. Dobro se slažemo i imamo sličnu viziju nogometa. Osobno sam sretan što mi je trener", rekao je Rakitić u utorak u zajedničkom razgovoru za portale Goal i Spox.

"Najbolji potez bi bio da mu Barcelona obnovi ugovor. Poznaje ekipu i zna što joj treba", dodao je.

Valverde je sjeo na klupu Barcelone u ljeto 2017. godine a sadašnji ugovor mu istječe u ljeto 2019. godine. Barcelona je pod njegovim vodstvom osvojila prošle sezone španjolsko prvenstvo i kup, a zatim i španjolski superkup. Ove sezone, pak, nastoji doći do Lige prvaka čiji je naslov zadnji put osvojila 2015. godine.

"S velikom željom igramo u Ligi prvaka, no također smo svjesni da nam treba i naslov prvaka Španjolske. Klub je osvajao Ligu prvaka samo onda kada bi prethodno u istoj sezoni osvojio i prvenstvo. Očekujemo stoga veliku sezonu i u domaćem prvenstvu, a da bi smo to ostvarili moramo ujediniti snage", rekao je Rakitić.

Barcelona se u prvenstvu nalazi na drugom mjestu s 25 bodova, jednim manje od lidera Seville. U Ligi prvaka će u srijedu gostovati kod PSV Eindhovena te se nalazi na korak do prolaska u osminu finala s vodećeg mjesta u skupini.

Rakitić otvoren za povratak u Njemačku?

Rakitić, 30-godišnji vezni igrač, mogao bi se u toj utakmici vratiti na travnjak nakon ozljede noge. U subotu je zbog skupljenih kartona i ozljede propustio derbi u Madridu gdje su trećeplasirani Atlético i Barcelona odigrali 1:1. Katalonci su izjednačili u posljednjim trenucima pogotkom Ousmanea Dembelea.

Rakitić je, pak, upitan bi li se on sam vratio u njemačku ligu gdje je od ljeta 2007. do siječnja 2011. igrao za Schalke, te možda potpisao za Bayern Munchen.

"Moramo nazvati Niku (Kovača) ili možda vidjeti može li Manu (Neuer) učiniti nešto s Ulijem Hoenessom", odgovorio je Rakitić smijući se.

"Njemačka liga mi je uvijek bila posebna. Kao dječak sam ju uvijek pratio a kasnije ondje igrao tri godine. Moja etapa u Schalkeu bila je posebna. Vidjet ćemo hoću li se vratiti. To je pitanje za sve strane. Za mene njemačka liga nastavlja biti jedna od najboljih, a s Bayernom, Dortmundom i Schalkeom ima momčadi prve kategorije", dodao je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider