Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak Pablo Alcacer

Rakitić asistirao za pobjednički pogodak Barcelone u derbiju kola

Vodeći sastav španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona u susretu je 11. kola Primere na svom Camp Nou svladao Sevillu s 2-1 (1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak pobjede Barcelone bio je Paco Alcacer koji je postigao oba pogotka za svoj sastav, prvoga u 23., a drugoga u 65. minuti. Asistent za drugi, pokazalo se pobjednički, pogodak bio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je uputio oštar centaršut s desnog krila koji je Alcacer proslijedio u mrežu.

Za Sevillu je nakratko izjednačio Pizarro u 59. minuti.

Rakitić je igrao do 89. minute za Barcelonu koja sada ima 31 bod, četiri više od druge Valencije. Sevilla je ostala peta sa 19 bodova.

Ranije u subotu je drugoplasirana Valencia na svojoj Mestalli svladala Leganes s uvjerljivih 3-0 (1-0), dok je madridski Atletico u kao gost u A Coruni svladao Deportivo sa 1-0 (0-0). Strijelci za sedmu uzastopnu pobjedu "šišmiša" bili Parejo (14), Rodrigo (71) i Santi Mina (82-11m), a jedini gol na utakmici u Galiciji postigao je Thomas Partey u prvoj minuti sudačke nadoknade preciznim udarcem sa 20-ak metara nakon kombinacije s Gabijem.

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ostao je čitavu utakmicu na klupi Atletica koji je sada treći sa 23 boda, tri više uz utakmicu više od četvrtog Reala.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider