Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Anti-Manchester klauzula"

Nerazzurri slave, Mourinho je "izvisio": Perišić ostaje, Inter mu dao bogatstvo

U Interu ga vide kao jednog od oslonaca momčadi, a sada su to pokazali i osjetnim povećanjem plaće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić produžio je ugovor s Interom do 2022. godine, objavio je milanski klub na svojim internetskim stranicama. Perišić je u Inter stigao iz Wolfsburga 2015., a u 81 utakmici zabio je 20 golova.

Prema pisanju Gazzette dello Sport Perišić će zarađivati četiri milijuna eura godišnje ne računajući bonuse, čime će postati drugi najplaćeniji igrač kluba poslije Maura Icardija, čija se godišnja plaća procjenjuje na 4,5 milijuna eura. Perišić je prije produženja ugovora zarađivao oko tri milijuna eura godišnje.

Isti list piše i kako ugovor sadrži takozvanu ''anti-Manchester United'' klauzulu koja bi trebala spriječiti europske teškaše u kupovini Perišića. Prema njoj u ugovoru ne postoji odštetna klauzula koja aktivira transfer, nego pravila igre diktira Inter koji može izvjesiti bilo koju cijenu za svog ponajbolje igrača.

Spalleti pobijedio Mourinha

Podsjetimo, Perišić je bio u središtu jedne od najvećih sapunica prijelaznog roka. Jose Mourinho je htio vidjeti hrvatskog reprezentativca u Manchester Unitedu, ali transfer je propao jer se klubovi nisu uspjeli dogovoriti oko odštete.

Novi trener Intera Luciano Spalletti htio je pod svaku cijenu zadržati Perišića, a želja mu se na kraju i ostvarila. Perišić je u prve dvije utakmice sezone zabio gol i čak tri puta asistirao, pokazavši zašto je Spalletti toliko ''zagrizao'' za njegov ostanak.

"Uzbuđen sam i sretan nakon stresnog ljeta, sada moramo gledati naprijed i fokusirati se samo na Inter. Potpisao sam novi ugovor i sada samo moram davati 100 posto od sebe. Dugo nisam davao izjave, ovo je prvi intervju nakon dugo vremena. Pričao sam sa Spallettijem i rekao mi je da mogu biti još bolji. Džeko i Handanović su mi rekli puno dobrih stvari o njemu. Otvorili smo sezonu s dvije dobre utakmice i moramo nastaviti u istom ritmu'', rekao je Perišić.

Perišić je karijeru počeo u Hajduku, ali već sa 17 godina je prešao u Sochaux. Igrao je na posudbi u Roesalereu nakon čega prelazi u Club Brugge, klub u kojem je izašao na veliku scenu. Iz Belgije je ostvario veliki transfer u Borussiju Dortmund, nakon čega je preko Wolfsburga stigao do Intera. Već godinama je ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije za koju je zabio 16 golova u 59 utakmica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider