Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stasiti veznjak

I Hrvat je dio bajke velikog iznenađenja koje želi u Premierligu

Huddersfield Town predvodi ambiciozno društvo koje se bori za mjesto u najbogatijoj nogometnoj ligi svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok bivši prvaci Europe Nottingham Forest i Aston Villa grcaju pri dnu Championshipa, drugog ranga engleskog nogometa u kojem se natječe 24 kluba, na čelu te poveće kolone nalazi se Huddersfield Town. Ovaj mali klub u blizini Leedsa nema proračun kao većina engleskih drugoligaša, ali je nakon 11 kola vodeći s dva boda prednosti ispred Norwicha.

Radi se o klubu koji je vrhunac imao u prvoj četvrtini 20. stoljeća kada je kao prvi u povijesti osvojio tri uzastopna naslova engleskog prvaka. Od 1924. do 1926. dizali su pehar najboljeg u Engleskoj, a zanimljivo do danas nitko nije uspio četiri puta u nizu postati prvakom. No ti dani su davna prošlost jer Terijeri nisu bili u elitnom razredu engleskog nogometa još od 1972.

Sada bi ga među najbolje mogao vratiti Amerikanac rođen u Njemačkoj David Wagner, inače suradnik Jurgena Kloppa iz Dortmunda gdje je vodio drugu momčad Borussije. Prijatelji iz igračkih dana u Mainzu postali su i vjenčani kumovi, no ovaj nije pratio Kloppa na Anfield već je čekao i dobio poziv kluba kojeg će samostalno voditi.

Bio je to Huddersfield Town u kojeg je stigao prije godinu dana. Pravu revoluciju napravio je ljetos kada je doveo čak 13 nogometaša, mnoge bivše igrače druge momčadi Borussije. Među njima je i Hrvat Ivan Paurević, 25-godišnjak koji je prošle dvije sezone proveo u ruskoj Ufi gdje je bio standardan.

Rođen je u Njemačkoj, ali je prije sedam godina odabrao hrvatsku reprezentaciju za koju je igrao u U-19 i U-21 uzrastima. Ipak, ovaj 194 cm visoki defanzivni veznjak nije se naigrao među svojim vršnjacima u reprezentaciji, kao na primjer u Ufi.

Paurević je odigrao čak 57 utakmica u ruskoj Premierligi u posljednje dvije sezone te postigao pet pogodaka. Potom je ljetos stigao poziv Wagnera koji ga je vodio u B momčadi Borussije.

''Ivan je igrač koji će nam pomoći. Ima dobru tehniku i nogometnu inteligenciju, ali i fizičku snagu koja će pomoći veznom redu. Znam ga iz Dortmunda i odlično će se uklopiti'', rekao je Wagner u lipnju.

Amerikanac ipak nije dao Paureviću previše prilike u vodećoj ekipi Championshipa. Debitirao je u pobjedi protiv Brentforda početkom kolovoza, dobio je tek pet minuta i to je bilo to. I dalje je tu, bori se za oštru konkurenciju koju je stvorio Wagner. Teško mu je upasti u momčad kojoj tako dobro ide, ali tko zna, možda sljedeće sezone Premierliga dobije još jednog hrvatskog nogometaša.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider