Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napravio je odličan posao

Preokret za pobjedu i oproštaj: Hrvatski stručnjak odlazi u Kinu po veliki novac?

Preuzeo ih je u svibnju i s njima napravio odličan posao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 19. kolu belgijske Jupiler lige pobjedu je ubilježio Antwerp, klub kojeg (još uvijek) vodi Ivan Leko.

Antwerp je na domaćem terenu s 2:1 svladao Charleroi i to nakon što se početkom drugog poluvremena našao u rezultatskom zaostatku.

Autogolom Secka gosti su poveli u 51. minuti, ali Lekina momčad se nije obeshrabrila i uspjeli su do kraja izvesti preokret. Izjednačili su u 73. minuti (strijelac Benavente), a pet minuta kasnije Mbokani im je donio vodstvo i, kako se ispostavilo, sva tri boda.

Bila je ovo možda i posljednja utakmica Leke na klupi belgijskog sastava jer je, kako je i sam potvrdio, dobio ponudu od kineskog prvoligaša Guangzhou Cityja.

Belgijski mediji raspisali su se o tome i tvrde da će Leko vjerojatno prihvatiti ponudu koja će mu donijeti tri-četiri puta veći ugovor u odnosu na ovaj aktualni kojeg je s Antwerpom potpisao u svibnju ove godine.

Uzeo Kup i srušio Mourinhov Tottenham

Inače, Leko je s Antwerpom napravio zbilja odličan posao. Osvojio je Kup i plasirao se u skupinu Europske lige gdje je u respektabilnom društvu (Tottenham, LASK Linz, Ludogorec) završio na drugom mjestu i izborio mjesto u šesnaestini finala ovog natjecanja.

Uz taj trijumf u finalu protiv svog bivšeg kluba Club Bruggea, rezultat koji svakako ima najveću težinu u njegovom kratkom mandatu na klupi Antwerpa je pobjeda nad Mourinhovim Tottenhamom u Europskoj ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider