Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatski treneri posvuda

Novo priznanje za hrvatski nogomet: Hrvat preuzeo Club Brugge!

Ivan Leko novi je trener jednog od najvećih belgijskih klubova, Bruggea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do prije nekoliko godina hrvatski treneri nisu već jedno duže vrijeme nisu dobro kotirali u Europi, a danas je novo ime osvanulo na klupi jednog uglednog kluba. Bivši kapetan splitskog Hajduka i nekadašnji reprezentativac Ivan Leko novi je trener Club Bruggea!

Bivši nogometaš Hajduka, Malage te belgijskih klubova Brugge i Lokeren vraća se na stadion na kojem je igrao četiri sezone, od 2005. do 2009. godine. Povratak u bivši klub stigao je u 40. godini života nakon što je prošle sezone vodio Sint-Truiden s kojim je izborio polufinale doigravanja za Europsku ligu.

Prije toga Leko je bio pomoćnik u PAOK-u gdje je surađivao s Igorom Tudorom, aktualnim trenerom turskog giganta Galatasarayja.

Leko je potpisao ugovor na dvije godine, objavio je slavni flamanski klub.

''Club Brugge je odabrao mladog i ambicioznog trenera koji poznaje ovu kuću i belgijsku ligu. Leko se Sint-Truidenu dokazao kao trener, a ima i velikog međunarodnog iskustva igrajući za Hajduk, gdje je godinama bio kapetan, u La Ligi i hrvatskoj reprezentaciji. On predstavlja svjež i napadački nogomet'', piše na stranici kluba.

''Na početku smo nove ere i birali smo trenera ne samo zbog imena već onoga koji će nam odgovarati i koji ima određene karakteristike. Izabrali smo Leku. Ivan zna belgijsku ligu i naš klub. Pratili smo ga, kao i naše igrače na posudbi u Sint-Truidenu. Njihov je napredak bio sjajan. Uvjereni smo kako Ivan može doprinijeti klubu'', poručio je izvršni predsjednik Bruggea Vincent Mannaert.

Hrvatski treneri diljem Europe

Leko se pridružio sve većem broju hrvatskih trenera koji rade u europskim ligama. Slaven Bilić treću će sezonu nizu voditi West Ham United, Niko Kovač igrao je finale njemačkog Kupa s Eintrachtom, Ivan Jurić vratio se nedavno u Genou, a Igor Tudor izborio je s Galatasarayjem Europu te će sljedeće godine probati napasti naslov prvaka.

Svakako trebamo spomenuti i Nenada Bjelicu u poljskom Lech Poznanu, koji je završio treći u Ekstraklasi, Damira Burića u Austriji te Igora Bišćana koji će u novoj sezoni voditi ljubljansku Olimpiju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider