Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
želi ih što prije

Ivan Leko najavio velike transfere u Hajduku: "Treba nam četiri-pet igrača, da odmah krenemo jako"

Ivan Leko zatražio je od čelnika Hajduka četiri-pet novih igrača kako bi krenuo s više očekivanja u nastavak sezone.

Ivan Leko (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Nogometaši Hajduka u pripremnoj su prijateljskoj utakmici u Istri u srijedu svladali mađarskog prvoligaša Fehervar sa 3:2 (3:2).

Dogovorom trenera igralo se dva puta po 60 minuta, a svih pet pogodaka postignuto je u prvih sat vremena. Dvostruki strijelac za Hajduk bio je Marko Livaja (7, 13), a jedan gol dodao je Emir Sahiti (25), dok je za Fehervar oba pogotka postigao Kenan Kodro (10, 57).

Nakon utakmice svoje je mišljenje otkrio Ivan Leko, novi trener Hajduka.

''Vidimo dosta dobrih stvari, ali i stvari koje moraju biti bolje. Dosta je fokus na fizici, tempu, ritmu. Bio je plan da svakome damo po 60 minuta. Dosta dobro i zanimljivo. Ima puno stvari koje moraju i bit će bolje'', rekao je Leko, a zatim dodao:

gol expired VIDEO Hajduk pobijedio Mađare, pogledajte dva majstorska poteza Livaje divider

''Rekao sam momcima od prvog dana da kad dođe novi trener da je laž kako svi kreću od nule. Svatko ima svoj status, ali to ne znači da to nekome garantira nešto. Svima ćemo otvoriti vrata. Vrlo jednostavno, tko bude najbolji na treninzima i utakmicama, taj će igrati. Vjerujemo da trebamo imati 16-17 prvotimaca, da je između njih konkurencija i da možemo odabrati. Svaku utakmicu želimo sa 16 igrača punim gasom od prve do posljednje minute'', dodao je Leko.

Hajduk dovodi najmanje četvoricu novih igrača

Leko je javno izrazio želju, ali i poslao jasnu poruku čelnicima Hajduka. Trebaju mu barem četvorica novih igrača uoči nastavka HNL sezone.

''Jako sam zadovoljan s atmosferom, body languageom igrača. Mogli smo izabrati lakši put, nasloniti se na ono što je bilo dobro, ali želiš nešto u što vjeruješ. Vjerujem u tempo, agresiju, kolektivni nogomet. To je teže postići, ali s dobrim radom i vjerom mislim da ćemo doći tamo gdje trebamo. Imamo još nekoliko dana treninga, dvije utakmice. Fali nam četiri-pet igrača, želimo ih što prije dovesti. Otišlo nam je dosta igrača. Dali smo na pripremama priliku mladima. Mora doći ekstra kvaliteta. Nadam se da će doći što prije, da već od prvog kola možemo jurišati'', jasan je bio trener Bijelih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider