Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
perspektivni nogometaši

Jedinstvena priča s hrvatskih terena: Blizanci igraju zajedno i ostvaruju snove

Za Rijeku su prvi put u povijesti istovremeno igrali braća blizanci...

Ivan i Hrvoje Smolčić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Rijeka je sa 7:0 pobijedila Inter, a posebna priča tog povijesnog trijumfa momčad s Rujevice su dvojica Rijekinih nogometaša - braća blizanci!

Naime, ono što se dogodilo, nikada se nije dogodilo Rijeci u 72 godine povijesti tog kluba. U 82. minuti iz igre je izašao Robert Murić, a na travnjak ušao Ivan Smolčić, a već je tada na travnjaku Rujevice bio njegov brat blizanac Hrvoje.

"Stvarno osjećaj je fenomenalan, nešto neopisivo. Pogotovo tu na Rujevici, pred toliko gledatelja, u toj atmosferi", rekao je Ivan za Dnevnik Nove TV.

"Hvala treneru Igoru Bišćanu što nam je ukazao priliku. To sam sanjao otkako sam došao ovdje kao mali i evo ostvarilo mi se i nadam se da će biti još toga."

"Mislio sam da će ući umjesto mene. Na kraju smo odigrali zadnjih 10-ak minuta zajedno, pokazao je da i on zaslužuje bit dio svega ovoga i stvarno mi je bilo drago", rekao je Hrvoje.

Razlika između po rođenju? "Hrvoje je tri minute stariji."

Kažu da ih raspoznaju po boji kopački ili dodatno po poziciji na kojoj igraju. Nama je situacija bila dodatno olakšana jer je Ivan na početku treninga trčao okolo. I pritom nije nosio kopačke. Jeste li koristili ovu nevjerojatnu sličnost u školi, kod ocjena, kod ispitivanja, kod cura?

"Mi smo još u školovanju, tako da ne smijemo to komentirati", kaže Ivan.

"Još malo je školovanje. Četvrti smo razred, pa kad završimo, to možemo prokomentirati", dodaje Hrvoje.

A onda je na red stiglo možda i najzahtjevnije pitanje. I da odmah priznamo: nismo ih uhvatili nespremne, odgovorili su - baš bratski.

Možete li nam otkriti koji je bolji?

"Trenutno se brat nalazi u boljoj situaciji. Zasad je on bolji. Zasad? Točno tako, hvatam ga i jedan drugog podupiremo, nadam se da će tako i nastaviti", smatra Ivan.

"Mogu reći da kad smo došli ovdje, on je bio definitivno u velikoj prednosti naspram mene. A uvijek se natječemo, dajemo sve od sebe, pa eto, mijenja se to iz dana u dan. Bitno je da napredujemo i da idemo prema boljem, pa onda nije bitno tko je bolji, nego da oba idemo prema naprijed."

Da bi i mogli zajedno krenuti značajno prema naprijed, pokazuje i Ivanova asistencija za 7:0 protiv Intera, za četvrti pogodak Jakova Puljića.

"Bilo mi je baš fenomenalno i neopisivo ući zadnjih 10 minuta i još asistirati Puljiću, nisam mogao više poželjeti."

Mislim da se jedan drugi igrač Rijeke najviše veselio tome?

"Pa da! Stvarno, kad je ušao, ja sam se samo nadao da odradi to dobro, a još asistencija, to stvarno nisam očekivao, al kad se i to desilo, onda mi je stvarno srce bilo kao kuća i stvarno sam bio jako zadovoljan."

Kojim god smjerom išle njihove karijere, ta 82. minuta utakmice s Interom, ostat će posebno upamćena u povijesti riječkog kluba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider