Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Produkt Akademije

Hajduk potpisao ugovor s talentiranim veznjakom do 2026.: Englezi su ga uvrstili među najbolje na svijetu

Nakon što su u proteklih nekoliko mjeseci višegodišnje ugovore potpisali široj javnosti već poznati Stipe Biuk i Marin Ljubičić te dvojica vratarskih dragulja – Karlo Sentić i Toni Silić – sada je red došao i na njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U iščekivanju zastora koji će na sezonu prve momčadi biti spušten ove subote poslije sraza s Lokomotivom, u Hajduku nastavljaju sa zacrtanom strategijom ulaganja u budućnost i potpisivanjem dugoročnih ugovora s talentiranim mladićima iz njihove Akademije.

Nakon što su u proteklih nekoliko mjeseci višegodišnje ugovore potpisali široj javnosti već poznati Stipe Biuk i Marin Ljubičić te dvojica vratarskih dragulja – Karlo Sentić i Toni Silić – sada je red došao na Ivana Ćubelića.

Veznjak koji će početkom lipnja proslaviti 18. rođendan u pratnji roditelja potpisao je ugovor do 2026. godine.

"Ivan Ćubelić veznjak je iznimnih kvaliteta koje pokazuje kroz kontinuirani napredak i svoj razvojni potencijal zbog kojeg je u aktualnoj sezoni priključen drugoj momčadi kako bi na taj način stekao iskustvo igranja na seniorskoj razini. Od 2013. godine neizostavan je član svih uzrasnih kategorija našeg Kluba, a ove godine sudjelovao je u osvajanju juniorskog naslova prvaka Hrvatske. Potpisivanjem ugovora s Ivanom nastavljamo sa strategijom koju smo započeli", izjavio je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Ćubelić može igrati na svim pozicijama u veznom redu, a prepoznat je prošle jeseni i od engleskog Guardiana koji ga je uvrstio među 60 najvećih talenata svjetskog nogometa. U aktualnoj sezoni nastupao je za juniore i drugu momčad Hajduka u Drugoj HNL, a redoviti je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.

"Hvala svima u Klubu koji su me do sada podržavali i koji vjeruju u mene, kao i svim trenerima koji su sudjelovali u mom razvoju te mojim suigračima. Želim se zahvaliti i svojoj obitelji koja mi je bila velika podrška i bez koje ovo sve ne bi bilo moguće, nama ovo predstavlja veliku čast. Godina u kojoj sam dobio priliku na seniorskom nivou i u kojoj sam sudjelovao u osvajanju juniorske titule za mene završava na najbolji mogući način. Potpis ugovora za Hajduk je vjerojatno jedan od najvećih trenutaka u životu za svakoga tko krene trenirati nogomet u Dalmaciji, a ja se upravo tako osjećam danas. Veći poticaj od ovoga ne postoji, ovo je motiv da još više zapnem i u budućnosti dokažem da sam zaslužio ovaj ugovor", kazao je još Ćubelić poslije potpisa ugovora.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider