Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
207 cm visok

Stigla potvrda iz Splita, Hajduk ima novog predsjednika!

Ivan Bilić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk

Ivan Bilić, novi predsjednik uprave Hajduka (Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr)

Hajduk je dobio novog predsjednika uprave. To je, kako se posljednjih dana i najavljivalo, Ivan Bilić, široj javnosti malo poznati poslovni čovjek.

Ivan Bilić rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State University, financijski savjetnik i privatni poduzetnik.

Javnosti manje poznat poduzetnik

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, Chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje.

Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti, bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-om i Nogometnom Federacijom BiH te HNS-ovim nadzorom korištenja sredstava FIFA-e, piše Hajdukova službena stranica.

Bilić će naslijediti Lukšu Jakobušića, koji je na tom mjestu bio tri i pol godine, a potom mu je prije isteka ugovora Nadzorni odbor uručio otkaz. Bilić je svojevrsni plan B Hajdukova NO-a, koji je prvotno nakon Jakobušića postavio Josipa Pavića, ali on zbog povezanosti s politikom i malo iskustva u poslovnom svijetu nije dobio zeleno svjetlo.

Bilić zbog Hrvatske i Hajduka svašta prošao, mir našao u vjeri

Bilić je ovih dana medijima bio zanimljiv i zbog svoje navijačke prošlosti. Zbog Hrvatske je putovao u daleko Japan na Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a dvije godine kasnije biciklom je išao u Portugal na Europsko prvenstvo.

Kako je i sam priznao, zbog Hajduka je znao završiti i u pritvoru kao pripadnik Torcide, no potom je promijenio život uz pomoć vjere i postao uspješan poduzetnik.

Sada se opet nakon dugo godina vraća Hajduku, tko bi rekao da će mu jednog dana biti predsjednik.

Je li novi predsjednik Hajduka pravo rješenje?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider