Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se njega?

Bivši trener Dinama dobio otkaz: Bio najbolji trener lige, a onda je sve prosuo u tri dana

Bugarski stručnjak Ivajlo Petev je dobio otkaz u Rumunjskoj nakon samo pet mjeseci.

Ivajlo Petev i Željko Sopić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

U nogometu se sve može okrenuti preko noći, a to je na svojoj koži osjetio i Ivajlo Petev. Prije samo pet dana izabran je za najboljeg trenera mjeseca u rumunjskom nogometu, a onda je – dobio nogu.

Epizoda bivšeg trenera Dinama na klupi Universitate Craiove nije bila dugog vijeka, potrajala je samo pet mjeseci unutar kojih je skupio 10 pobjeda, pet remija i pet poraza. Sve je izgledalo dosta dobro do prošlog tjedna, a onda se praktički sve raspalo.

U razmaku od samo tri dana Petev je sve prosuo, prvo je ispao u četvrtfinalu Kupa nakon produžetaka protiv Otelula, a onda je u derbiju poražen od FCSB-a što je definitivno označilo ispadanje iz utrke za naslov prvaka, pišu rumunjski mediji.

U klubu nisu mogli prijeći preko toga, tako da su Petevu uručili otkaz i poslali ga na burzu rada.

Petev je u trenerskoj karijeri vodio nekolicinu klubova od kojih se svakako izdvajaju Ludogorec, Levski Sofia, AEL Limassol i, naravno, Dinamo. Također, u periodu od 2014. do 2016. je vodio bugarsku izabranu vrstu, a od početka 2021. do kraja 2022. godine reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, na Maksimir je stigao u rujnu 2016. i zadržao se do srpnja 2017. godine odradivši 35 utakmica na klupi Modrih. Od toga je upisao 23 pobjede, pet remija i sedam poraza, a u toj sezoni naslov prvaka je osvojila Rijeka s dva boda prednosti ispred Dinama.

Rijeka - Dinamo Rijeka ili Dinamo - tko ima više šansi za naslov prvaka Hrvatske? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider