Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepe, pametne, obrazovane...

Ljepotice na čelu nogometnih klubova na srednjem Jadranu: Poslije Zadra i Šibenik imenovao atraktivnu predsjednicu

Bivša sportašica Iva Bokanović sjela je na čelo trećeligašeg Zadra, a Šibenik će voditi atraktivna Marina Jurić.

Hrvatski nogomet dobio je dva lijepa pojačanja. Najljepša koja su u posljednje vrijeme stigla u naš nogomet jer samo nekoliko tjedana otkako je trećeligaš HNK Zadar objavio kako je na čelo uprave sjela atraktivna predsjednica Iva Bokanović, prvoligaš Šibenik je uzvratio istom mjerom i na mjesto predsjednice također postavio ljepoticu - Marinu Jurić.

Tvrtka "MJ International Sport" postala je većinski vlasnik HNK Šibenika otkupivši 51 posto klupskih dionica, a kako je gazda, američki Hrvat primoštenskih korijena, Marino Jurić, većinu godine u SAD-u, predsjedničku stolicu prepustio je svojoj sestri, 27-godišnjoj Marini Jurić.

Novi vlasnici već su započeli stabilizaciju kluba i podmirili većinu dugova prema igračima i zaposlenicima te će, procjenjuje se, u kratkom roku potrošiti oko 700 tisuća eura. Marina Jurić će na Šubićevac stići uskoro i zaključiti stabilizacijski proces u klubu.

Igračima su pokrivene plaće za studeni, a do kraja siječnja očekuje se kako će dobiti i prosinačka primanja. S FIFA-om i klubovima kojima duguju naknadu za razvoj igrača su u kontaktu i dogovorit će isplate dugovanja obročno ili u komadu.

Iva Bokanović dobila izbore

Njezina kolegica na klupi Zadra, Iva Bokanović, prva je žena u povijesti zadarskog nogometa koja je sjela na čelo nekog nogometnog kluba. Na izborima za predsjednika pobijedila je svog protukandidata Andrijana Šandrića i dobila povjerenje uprave.

Bivši prvoligaš iz Stanova danas je ustrojen kao udruga HNK Zadar i igra u Trećoj ligi Jug, a Iva se nada kako će joj u novom izazovu pomoći bogato sportsko iskustvo. Nekoć se bavila rukometom, ali nije prešla u profesionalce, nego je diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i stekla zanimanje trenera. Neko vrijeme radila je i kao voditeljica odnosa s javnošću u Ciboni, a od sportske karijere ostalo joj je i atraktivno tijelo, zbog kojeg je, između ostalog, nedavno završila u srpskim medijima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider