Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika blamaža Fiorentine

Nastavlja se napeta utrka za vrh Italije: Napoli slavio i prestigao Juve

U 22. kolu viđena je nova pobjeda Napolija, ali i nekoliko velikih iznenađenja.

Slavlje Napolija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napoli je u 22. kolu talijanskog prvenstva s 3:1 pobijedio Bolognu i vratio se na vrh ljestvice koji je privremeno držao Juventus.

Gosti iz Bologne poveli su preko Rodriga Palacija već u prvoj minuti, no to vodstvo je trajalo samo do pete minute kada je Ibrahima Mbaye autogolom poravnao na 1:1. Pobjedu Napoliju s dva gola je osigurao Dries Mertens: prvo je u 37. minuti iskoristio 11-erac, da bi 59. minuti pogodio i iz igre.

Marko Rog ušao je u igru za Napoli u 80. minuti.

Napoli sada ima 57 bodova, jedan više od drugog Juventusa koji je u subotu kao gost svladao Chievo s 2:0. Bologna je 12. sa 27 bodova.

Veliko iznenađenje dogodilo se u Firenci gdje je pretposljednja Verona svladala domaću Fiorentinu s visokih 4:1 (2:0). Golove za goste postigli su Vuković (11), Kean (20, 46) i Ferrari (55), dok je jedini pogodak za Fiorentinu postigao Dias (53).

Milan Badelj odigrao je čitav susret za Fiorentinu koja je sada 11. sa 28 bodova, dok je Verona, za koju je Bruno Petković igrao do 70. minute, i dalje pretposljednja sa 16 bodova.

Ante Budimir igrao je do 70. minute za Crotone koji je na svom terenu odigrao 1:1 (1:1) protiv Cagliarija. Domaći su poveli preko Trotte (29-11m), a izjednačio je Cigarini (45+7). Crotone je tako ostao 17. sa 19 bodova, dva manje od 16. Cagliarija.

Udinese je kao gost nadigrao Genou sa 1:0 (0-0) pogotkom Behramija (61). Andrija Balić i Stipe Perica pobjedu svoje momčadi ispratili su s klupe za pričuve, baš kao i Petar Brlek poraz svojih suigrača. Udinese je osmi sa 32 boda, a Genoa 15. sa 21.

Za veliko iznenađenje kola pobrinio se SPAL koji je u prvoj utakmici dana remizirao s Interom (1:1). Gostujuća momčad je povela u 48. minuti autogolom Vicarija i imala tri boda u rukama do 90. minute, kad je Paloschi svladao Handanovića i donio veliki bod SPAL-u, koji je na 18. mjestu i bori se za ostanak u Serie A. U početnoj postavi Intera bili su hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović. Perišić je odigrao cijelu utakmicu, a Brozović je iz taktičkih razloga zamijenjen u 86. minuti.

U kasnijim utakmicama susreću se Milan i Lazio te Roma i Sampdoria.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider