Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I to je riješeno

Istra drhtala i izgubila od Orijenta u Puli, ali ipak ostaje među prvoligašima

Poznat je i posljednji sudionik Hrvatski Telekom Prve lige u sezoni 2020./2021.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici razigravanja za popunu Prve HNL Istra 1961 je na svom terenu poražena od Orijenta 1919 s 0:1, ali Puljani ostaju prvoligaši zahvaljujući pobjedi od tri gola razlike u prvoj utakmici.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Iličić (49).

Kako je Istra 1961 uvjerljivo dobila prvi dvoboj izgledalo je kako će uzvrat biti tek formalnost. No, Orijent je u Puli odigrao odličnu utakmicu i za veliki preokret nedostajala im je samo bolja realizacija. Već u prvih 15-ak minuta gosti su stvorili dvije odlične prilike, no nepreciznost i vratar domaćih Čondrić zadržali su rezultat na 0:0.

Čondrić spašavao Puljane

Početkom nastavka Orijent je ipak poveo, u 49. minuti stoper Mulac poslao je dijagonalu u kazneni prostor domaćih gdje je sjajno reagirao Iličić i udarcem iz prvog dodira svladati Čondrića.

Do kraja dvoboja Orijent je imao inicijativu i nekoliko izglednih prilika od kojih se ističu ona Maružina u 85. minuti kada je Čondrić krajnjim naporom spasio svoju mrežu te pokušaj Fumića iz druge minute sudačke nadoknade koji je zaustavila vratnica.

Prije dvije godine Istra 1961 je u dodatnim kvalifikacijama nadigrala Varaždin, a prošle godine je bila bolja od Šibenika. Orijentu ostaje nada kako će nastaviti putem Varaždina i Šibenika, koji su godinu nakon poraza u dodatnim kvalifikacijama ipak ušli u Prvu HNL osvajanjem prvog mjesta u Drugoj ligi.

Istra 1961 će tako za 10 dana u 1. kolu nove sezone gostovati kod Hajduka, dok će Orijent pak u 1. kolu Druge HNL u goste Osijeku II.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider