Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva metoda

Isplivao bizaran detalj: Ovako je Conte pokušao izvući Perišića i suigrače iz letargije

Antonio Conte više nije trener Tottenhama.

Richarlison i Antonio Conte (Foto: Afp)

Razlaz Antonija Contea i Tottenhama bio je samo pitanje trenutka, a finaliziran je krajem prošlog tjedna, u večernjim satima nedjelje.

Klub iz sjevernog Londona i talijanski stručnjak postigli su dogovor o sporazumnom raskidu, a pritom su Spursi odmah obavijestili javnost da će momčad do kraja sezone voditi Conteov pomoćnik Cristian Stellini.

Nakon te odluke nije trebalo dugo čekati da predsjednik Tottenhama Daniel Levy krene u akciju, pa su tako engleski mediji objavili da je Julian Nagelsmann prvi favorit za preuzimanje momčadi naljeto.

Paralelno s tim nagađanjima o mogućim dugoročnim rješenjima za klupu Tottenhama isplivale su i neke bizarne metode kojima je Conte, dok je vodio Spurse, pokušavao prodrmati svlačionicu u kriznim situacijama.

Kako piše Daily Mail, Conte se u siječnju vratio u London iz Italije, gdje je kratko boravio zbog operacije žučnog mjehura.

Pozvao je igrače na sastanak u klupski kamp u Enfieldu, rekavši im da želi porazgovarati s njima o tome što se dogodilo da su u to doba bili u tako lošoj formi.

Igrači su počeli dolaziti jedan po jedan, a kad je posljednji od njih stigao, Conte im se obratio.

"Sad kad ste se svi okupili, doviđenja. Malo popričajte o svojoj formi", rekao je talijanski stručnjak i napustio kamp ostavivši igrače u nevjerici.

Iako je to sasvim neobična metoda motiviranja, u tom je trenutku upalila. Tottenham je pobijedio u pet od šest idućih utakmica.

No, stvari su nakon toga opet krenule nizbrdo, doživjeli su težak poraz od Leicestera, ispali u Ligi prvaka od Milana i bilo je samo pitanje kada će Conte postati bivši.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider