Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nadmudrio ih je

Real spriječio izdajnički bijeg Isca: Perez se smije Barci

Čini se kako Isco ipak neće dres Reala zamijeniti onim Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od glavnih tema u španjolskim sportskim listovima je i status Isca koji želi napustiti Madrid. Bio je vidno nezadovoljan Španjolac i u Valenciji. Real je gubio, a on je u posljednjim utakmicama dobro igrao, čak je i zabio kod Osasune, ali Zinedine Zidane povlačio je neke druge poteze s klupe.

Zidane nije ovaj put pogodio, a Real je ostao bez važnih bodova. Ne znamo je li to bila kakva zadovoljština za nezadovoljnog nogometaša iz Malage koji je čak i napucao bočicu s vodom kada su mu rekli da neće u igru.

Već se danima piše kako je odlučio otići te kako njegov menadžer obilazi ponajbolje europske klubove osluškujući njihove ponude, dok ga mediji iz Barcelone uporno guraju prema Kataloniji. Čak tvrde kako Isco ima veliku želju dres Reala zamijeniti onim Barce.

''Svi dobri igrači su dobrodošli. Sviđa mi se Isco'', kaže Jordi Alba koji je s njim igrao u Valenciji. Takva poruka igrača Barce o jednom Realovcu ne čuje se često i jasan je signal da ga žele.

Perez opet nadmudrio Katalonce

No, od toga neće biti ništa, barem ne u ljetnom prijelaznom roku. Mundo Deportivo je došao do informacije kako je Real zabranio takav transfer i to još prije četiri godine kada je Isco stigao iz Malage u Real. On je, naime, jedan od igrača Reala koji u ugovoru ima tzv. anti-Barca klauzulu po kojoj ne smije prijeći u najvećeg rivala.

Florentino Perez je tako spriječio moguće ''izdajničke'' transfere poput onog prije 17 godina kada je baš on Barceloni oteo najveću zvijezdu Luisa Figa u jednom od najkontroverznijih nogometnih transfera svih vremena.

Tada su čak mrski rivali sklopili dogovor da se takvo što više ne radi, ali Perez očito ne vjeruje Kataloncima pa se zaštitio izdaja ovakvim klauzulama u ugovorima pojedinih igrača. Oni mogu kasnije otići u Barcelonu, ali ne direktno iz Reala odnosno dok imaju ugovor s Madriđanima.

Isco tako mora pričekati da mu istekne ugovor u ljeto 2018. kako bi ostvario navodnu želju da zaigra kao domaćin na Camp Nouu. Podsjetimo, on je za vrijeme igranja u Valenciji i Malagi slovio kao simpatizer Barcelone, a Katalonci ga nisu kupili kako ne bi zaustavili razvoj Thiaga Alcantare. No, mladi je Španjolac brazilskih korijena danas jedan od stožernih igrača Bayerna.

U Realu službeno ne žele razgovarati o Iscovom odlasku, no četiri godine bez prave šanse jasna su poruka kako ga ne vide kao člana prvih 11. Zato je, piše Mudno Deportivo, najizgledniji odlazak i to u Manchester City Pepa Guardiole.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider