Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Povratak legendarnog Silvija Marića: "Ako uđemo u Prvu HNL, igračima ću sve oprostiti"

Bivši nogometaš Dinama Silvio Marić preuzeo je funkciju sportskog direktora Rudeša.

Silvio Marić, legendarni nogometaš Dinama postao je novi sportski direktor hrvatskog drugoligaša Rudeša. To je povratak "Mare" u nogometni svijet još od igračkog umirovljenja u dresu Dinama davne 2006. godine.

"Svi su zvali, svi su mi čestitali. Ljudima je drago da sam se vratio u nogomet. Kažu da je to dobro za mene, da je dobro što sam došao, ali i da ću vidjeti da nije lagano", kazao je Marić.

Da prihvati poziv Rudeša savjetovao ga je i njegov veliki prijatelj Igor Bišćan.

"Naravno, tu je i moj prijatelj Igor Bišćan koji je u Rudešu počeo karijeru, tako da smo Rudeš pratili i prije".

Otkrio koja je posebnost Rudeša

A kao posebnost kluba iz zapadnog dijela Zagreba, Marić navodi:

"Taj omladinski pogon, i klub općenito, jako su dobro organizirani. Vi imate 500 djece koja se natječu u prvim ligama, što je fenomenalno. I svaka čast ljudima iz omladinskog pogona".

Nikada se, kaže, nije vidio kao trener. Operativni dio posla mu je privlačniji, a u Rudeš je stigao pun entuzijazma i ambicija.

"Naš cilj je biti stabilan prvoligaš, znači da ne ispadamo odmah iz lige. Treba napraviti dobru financijsku situaciju i viziju. Ja ću dati sve od sebe, putem svojih poznanstava i veza u nogometu, da pokušamo stvoriti što bolju ekipu. Da smo što konkurentniji, jer dosta je velika razlika između Prve i Druge HNL".

Marić je oduševljen Prvom HNL

"Imate četiri kluba koja se bore praktički za prvo mjesto. Stvarno je odlična lige ove sezone, kvaliteta je vrhunska i očekuje nas zanimljivo prvenstvo do kraja", kazao je Marić pa otkrio tko će na kraju "uzeti" naslov prvaka:

"Mislim da je Dinamo najbolji. Ima najbolju ekipu, najveću širinu, mislim da će do same završnice biti uzbudljivo, ali ipak bih Dinamu dao najveću prednost".

Uspije li Rudeš već ove sezone dobiti utrku s Varaždinom za ulazak u društvo najboljih, neće Marić zamjeriti svojim igračima da to proslave onako kako je on proslavio čuvenih 5:0 protiv Partizana.

"Naravno, svi mogu završiti na dva dana u kanalu, jarku, ako uđemo u Prvu HNL. Sve im je dopušteno", zaključio je legendarni nogometaš Dinama.

Tablica Druga HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider