Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"srčanost mi je urođena"

Evo kako je Mandžukić razmišljao kao 19-godišnjak i najbolji igrač Marsonije

Mario Mandžukić je od samih početaka bio borben i srčan na travnjaku, te je uvijek davao sve od sebe.

19-godišnji Mario Mandžukić (Screenshot)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić vratio se u Hrvatsku, ali ne da bi pomogao Vatrenima na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, već da bi u Slavonskom Brodu nazočio otvaranju brončanih ploča, postavljenim na glavnom gradskom trgu u čast uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Povodom tog događaja novinar Slavonskobrodske televizije Josip Šebalj prokopao je po arhivi i našao razgovor s Mariom Mandžukićem i njegovim ocem Matom iz siječnja 2005. godine, odnosno prije više od 14 godina.

Napadač Juventusa je tada igrao u Marsoniji i zaista je zanimljivo poslušati njegove planove na začetku, kako je ispalo, blistave karijere. U trenutku kada je davao intervju bio je najbolji igrač kluba i najbolji strijelac.

"Tako pričaju sa strane. Oni sa strane bolje vide. Pričaju da sam ja najbolji. Ništa, ja igrač nogomet, borim se za dres koji nosim i uvijek ću davati sve od sebe", govorio je Mario koji je srčanost i borbenost preuzeo od oca, koji je igrao za tadašnji BSK.

"A eto čini se da je to urođeno. Meni je drago zbog toga. Mislim da bih takav trebao ostati, jer se nadam uspjehu u karijeri."

Tadašnja velika želja Marija bio je nastup u reprezentaciji.

"Imam ugovor do 6. mjeseca u Marsoniji. Javljaju se već neki ljudi iz Hrvatske pa iz Njemačke. Postavio sam visoke ciljeve koje si želim ostvariti. Igranje za reprezentaciju je jedan od njih."

Novinara je na kraju zanimalo: Može li Mario biti bolji od oca?

"Mislim da može."

Cijeli razgovor s Mariom i ocem pogledajte u priloženom videu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider