Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SRETNO, MAJSTORE

VIDEO Grbić oduševio protiv Juvea pa otvoreno progovorio o Svjetskom prvenstvu, konkurenciji i Atletico Madridu

Novi izazovi su pred Ivom Grbićem, nedavno je oduševio protiv Juventusa.

Ivo Grbić branio je svih 90 minuta u velikoj pobjedi svog Atletico Madrida od čak 4:0 u prijateljskoj utakmici protiv Juventusa. Tako je najavio novi uzlet u karijeri u kojoj je samo u posljednjoj sezoni doživio prvo veliki uspon, a onda veliki pad. Otkrio nam je kako se nosi s time.

Još prije samo devet mjeseci stajao je uz kapetana Modrića i branio u velikoj pobjedi protiv Rusije i skupljao pohvale za odlične igre u tadašnjem prvaku Francuske - Lilleu. A onda je u veljači preselio na klupu i otada je ispao iz svih važnih kombinacija pa tako i bez poziva Zlatka Dalića.

No puna minutaža u slavlju protiv Juventusa budi nadu.

"Ove pripreme sam dobio stvarno priliku i veće povjerenje od kluba i trenera. Pogotovo zato što sam prošle godine i branio sam na jednom ozbiljnoj razini u ligi Petice i Ligi prvaka i dvije utakmice za reprezentaciju i znaju sada da mogu puno ozbiljnije računat na mene i to osjećam, i od trenera i od svih'', rekao je Grbić za Dnevnik Nove TV.

No, kada ti je konkurencija Jan Oblak jedan od najboljih vratara svijeta, glavno pitanje nameće se samo od sebe.

Što je sada u planu, pretpostavljam, novi odlazak na posudbu?

"Pa je. Vidjet ćemo. Ne mogu stvarno nešto previše govorit jer moram imat poštovanje prema Atleticu jer je to moj klub. Ali rekao sam već puno puta ljudima u klubu da je moj san ići na veliko natjecanje s reprezentacijom."

Zato je i prolazak kluba gdje će kontinuirano braniti jedini prioritet.

"Imamo stvarno fantastičnu reprezentaciju. Možemo stvarno napravit veliki rezultat i stvarno mi je san da budem dio toga."

Koliko stignete pratiti kako brane ostali naši ostali reprezentativni vratari, prvenstveno Livaković i Ivušić?

"Ja bih tu dodao i Lovru Kalinića koji stvarno fantastično brani za Hajduk. LIvaković i Ivušić. Stvarno su odlični momci, imam dobar odnos sa njima i brane na jednoj visokoj razini već dugo u HNL-u, tako da, mislim da će izbornik imat slatke brige."

"I ja kao sportaš, želim igrat svaku utakmici sve ću učinit da to napravim i da budem na dispoziciji izborniku."

Iza sebe je ostavio posljednjih šest mjeseci i sjedenje na klupi u Lilleu.

"To je za mene nešto najnormalnije. Ja stvarno u karijeri svojoj neke kratkoročne i dugoročne ciljeve. Ja sam takav, kao što je moja karijera pokazala, da svi misle da radim korak unazad, meni se pokazalo da uvijek polako razmišljam, puno radim. I ako Bog da zdravlja, korak po korak i ako bude sve u redu, ja mislim da je samo nebo granica."

S 26 godina, Grbić ulazi u najbolje golmanske godine i uz pravi odabir posudbe, bit će opet važan dio konkurencije za Vatrenu jedinicu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider