Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
preskočili i juventus

Interu milanski derbi, Icardi s tri gola srušio Milan

Inter je kao domaćin slavio s 3:2 protiv Milana pogotkom u 90. minuti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Hat-trickom' svog kapetana Maura Icardija nogomertaši Intera došli su do pobjede 3-2 (1-0) u velikom gradskom derbiju protiv Milana, a za drugi od njegova tri pogotka asistent je bio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Icardi je prvi put u vodstvo doveo Inter u 28. minuti, kad je odlično reagirao na ubačaj Candreve sa desne strane i svladao nemoćnog Donnarummu. Inter je s tom prednošću dočekao drugo poluvrijeme u kojem je Milan bolje otvorio i u 56. minuti dočekao izjednačenje preciznim udarcem Susa.

Do novog vodstva Inter je stigao u 63. minuti, kad je Perišić prošao po lijevoj strani i ubacio na pet metara gdje je spreman čekao Icardi i još jednim sjajnim potezom postigao pogodak za 2-1. No, Milan se nije pomirio s porazom. U 81. minuti ponovo su se veselili poklonici "crveno-crnih". Bonaventura je odlično uklizao nakon ubačaja s desne strane i uz ponešto sreće i uz pomoć Handanovića, uspio postići pogodak za 2-2.

Ipak, Inter je u 90. minuti došao i do trećeg, pokazalo se pobjedničkog pogotka. Tragičar u redovima Milana postao je švicarski reprezentativac Ricardo Rodriguez koji je bespotrebno u kaznenom prostoru s obje ruke uhvatio Edera i srušio ga, a sudac opravdano pokazao na kazneni udarac. Loptu je uzeo Icardi i kompletirao savršenu utakmicu preciznim udarcem svladavši Donnarummu.

Inter je najbliži pratitelj vodećem Napoliju za kojim zaostaje dva boda, uz tri boda prednosti u odnosu na Juventus i Lazio. Milan je pao na 10. mjesto sa samo 12 bodova iz osam utakmica. U sljedećem kolu Inter gostuje kod Napolija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider